„Mafiile care şi-au bătut joc de pădurile țării trebuie rase. Noi, liberalii, suntem apărători ai valorilor acestui popor”

Nicolae Robu a exprimat şi el un punct de vedere referitor la importanţa constituirii DNA-ului pădurilor, o inițiativă a USR. Preşedintele PNL Timiş a precizat importanţa luptei împotriva mafiilor care defrişează pădurile, dar asemenea colegilor lui liberali, nu vede necesitatea constituirii unei structuri suplimentare faţă de cea prezentă.

„Mafiile care şi-au bătut joc de pădurile ţării trebuie rase, cei care au făcut aşa ceva trebuie trimişi după gratii. Acolo e locul lor. Pădurea este o valoare inestimabilă pentru fiecare naţiune, pentru fiecare ţară. Cine atentează la o asemenea valoare trebuie prins, dovedit şi aspru pedepsit. Pădurea trebuie exploatată corect, nu prin jaf”, a precizat Robu.

CITEȘTE ȘI: Parlamentarii PNL de Timiş nu văd rostul DNA-ului Pădurilor! „Instituţiile care există să-şi facă treaba!”

Preşedintele PNL Timiş nu a părut să fie în temă cu cine a propus acest proiect de hotărâre și s-a eschivat să spună dacă e nevoie de o structură suplimentară pentru apărarea pădurilor.

„Care e mecanismul cel mai eficient prin care să se facă faţă cu aceste lupte cu aceste mafii care sunt constituite şi care au consecinţe nu mă pot pronunţa. Nu ştiu dacă o nouă structură care trebuie să fie de tip DNA ar fi mai potrivită decât structura existentă oricum. DNA-ul a dovedit capacitatea de a face faţă pe un spectru foarte larg de problematici. Dacă DNA-ul consideră că nu face faţă şi că fenomenul a luat asemenea proporţii şi mafiile au prins asemenea putere încât nu pot fi dovedite, atunci probabil că se justifică să se creeze o nouă structură sau să se extindă structura actuală. Ceea ce pot garanta este că noi, liberalii, suntem apărători ai valorilor acestui popor”, a mai spus Robu.