Maestrul taragotului, Petrică Vița, cetățean de onoare post mortem!

La Resita, Petrica Vita declarat cetatean de onoare
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Regretatul Petrică Vița intră în categoria selectă a cetățenilor de onoare ai județului Caraș-Severin! Inițiativa îi aparține președintelui Romeo Dunca.

Despre Petrică Vița, Romeo Dunca spune că „face parte din galeria celor mai importanți oameni care și-au dedicat întreaga activitate pentru deservirea comunității pe care cu mândrie e reprezentat-o în județul Caraș-Severin, fiind considerat de specialiștii în domeniu unul dintre cei mai buni taragotiști din țară, un urmaș de cinste al lui Luca Novac”.

Artistul trecut la cele veșnice în luna iunie a acestui an a condus orchestra „Virtuozii Semenicului” și a contribuit la zestrea folclorului bănățean și din postura de angajat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. „Prin ceea ce a reușit să transpună prin interpretarea la instrumentul pe care l-a iubit atât de mult, taragotul, Petrică Vița a demonstrat că o coordonată importantă, aceea spirituală, poate juca un rol esențial în ceea ce se poate numi infuzia sonoră ce face să vibreze publicul ascultător și să-l sensibilizeze uneori până la lacrimi. Propun acordarea titlului de «Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin» domnului Vița ca o încununare a strădaniei și dăruinței domniei sale pentru comunitatea din Caraș-Severin.”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Inițiativa lui Romeo Dunca va fi supusă votului în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin în cadrul ședinței de joi.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/