Macedonia de Nord sprijină dezvoltarea turismului în Clisura Dunării

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul promițător pentru orașul Moldova Nouă și pentru localitățile limitrofe, primarul Adrian Torma avându-l ca oaspete pe Excelența Sa, Consulul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara, Pavel Dupta. Dezvoltarea potențialului turistic zonal a fost punctul forte al întrunirii.

Aducerea în prim plan a turismului din Clisura Dunării reprezintă una din marile dorințe ale edilului din orașul de la malul bătrânului fluviu, motiv pentru care, de-a lungul mandatului, Adrian Torma avut onoarea să aibă alături oaspeți de seamă din Vest, cum ar fi Serbia sau Spania. Din același considerent, vineri, 19 iulie, Moldova Nouă a fost gazda Excelenței Sale, Pavel Ernest Dupta, Consulul Onorific la Timișoara al Republicii Macedonia de Nord, acesta, la rându-i, oferindu-și sprijinul în păstrarea și dezvoltarea frumuseților naturale din zonele aflate în proximitatea Dunării.

Despre cum a decurs întâlnirea, dar și ce alte subiecte au mai fost dezbătute cu această ocazie, șeful administrației publice de la Moldova Nouă punctează: „Din punctul meu de vedere, a fost foarte important să-i prezint Excelenței Sale oportunitățile legate de Insula Ostrov, de malul Dunării, oportunitățile a tot ceea ce-nseamnă natură în Moldova Nouă. Evident, am discutat și despre alte potențiale colaborări din punct de vedere cultural. În primul rând, pentru că au mai fost ceva tratative de relaționare între Moldova Nouă și localități similare din Macedonia, dar nefinalizate și, evident, prin domnia sa dorim să facem cunoscute aceste frumuseți naturale cu care Dumnezeu ne-a înzestrat”.

Cu privire la Excelența Sa, Torma are numai cuvinte de laudă, afirmând că a avut ocazia să cunoască un om extrem de dedicat, un om care iubește România și care a ascultat, cu drag, perspectivele de viitor ale orașului Moldova Nouă: „Suntem siguri, atât eu, cât și Excelența Sa, că printr-o comunicare eficientă, multe lucruri bune se pot întâmpla în Clisura Dunării”.

În ciuda faptului că din punct de vedere al infrastructurii și serviciilor zona Clisurii Dunării mai are mult de muncă, totuși, prezența oamenilor de calibrul lui Dupta, care validează frumusețile naturale și potențialul zonei, sprijinul comunității, al Consiliului Județean Caraș-Severin și implicit al Guvernului României îi dau speranțe edilului că Moldova Nouă și Clisura Dunării pot crește foarte mult din punct de vedere turistic.