Luminiţa Jivan, unsă de Dragnea preşedinte interimar la PSD Caraş-Severin. „Până va avea loc conferinţa judeţeană“

Deputatul social-democrat Luminița Jivan, în opinia lui Luca Mălăiescu, vicepreședinte PSD Caraș-Severin, nu este „pupila” lui Liviu Dragnea. Dar liderul PSD Liviu Dragnea pare să-l fi contrazis astăzi pe Mălăiescu, pentru că a propulsat-o pe Luminița Jivan în funcția de președinte al organizației cărăşene.

„Chiar cred că, dacă domnul președinte Ion Mocioalcă n-ar fi ieșit din rânduri și ar fi mers pe direcția partidului așa cum își dorea domnul președinte Liviu Dragnea, nu s-ar fi întâmplat niciodată la Caraș această ruptură în partid”, ne declara zilele trecute Luca Mălăiescu.

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin spune, pe de altă parte, că este benefic să vină o nouă generație în politică.

„Cu siguranță se întâmplă acest lucru și personal chiar cred că ar fi benefic. Dar eu am constatat un alt lucru. Dacă ne uităm doar la orașe, același lucru se întâmplă și la comune, dar la orașe, din 8 orașe, doar doi primari sunt din PSD. Băile Herculane are statut de oraș și la nivel de votanți cred că sunt mai puțini votanți decât la Teregova, de exemplu, o comună mai mare. Dar și la Herculane este un primar PNL. Deci, dacă facem un raport, sunt doi primari PSD, unul PMP, la Bocșa, iar restul de cinci sunt toţi PNL. Dacă facem o analiză, vedem că în toate aceste orașe sunt primari de maximum al doilea mandat, sunt primari noi peste tot și tineri, și majoritatea provin din mediul privat. Eu zic că în Reșița deja se vede o schimbare în bine, părerea mea, niciodată nu mi-e rușine să spun ceea ce gândesc. Cu Nelu Popa la Reșița chiar se vede o schimbare în bine și bănuiesc, și sper totodată, pentru că Reșița este municipiul județului nostru și este o emblemă pentru județ, ca lucrurile să continue din ce în ce mai bine. Moldova Nouă, Adi Torma, primar PNL, iar din mediul privat, se vede în Moldova Nouă clar o schimbare, văd ce spun cetățenii, mai văd pe Facebook. Oravița, Costel Ursu, care este colegul meu de partid, a câștigat la Oravița detașat și chiar se văd lucruri bune…, mediu privat. Cismăneanțu la Bocșa, mediul privat; eu, la Oțelu Roșu, mediul privat”, mai spune Mălăiescu.

„Cât despre Luminița Jivan… a decis Bucureștiul. Noi am putea decide la un vot secret în conferință județeană. Au mai fost cazuri în județ, au fost de la București, deci au mai fost cazuri și la alte partide. Dar până nu va avea loc o conferință județeană și vor vota în jur de 570 de membri, care sunt în CEx-ul Județean… Acolo va fi un vot secret, fiecare organizație locală va avea un număr de delegați, care își vor exprima votul. Şi cine va candida și va fi pe primul loc va deveni președintele ales al organizației județene”, a mai spus Luca Mălăiescu. Până la conferinţa judeţeană, filiala cărăşeană a PSD va fi condusă aşadar de Luminiţa Jivan, numită preşedinte interimar în cadrul şedinţei de azi a Comitetului Executiv Naţional al PSD, condus de Liviu Dragnea.