Luminița Jivan: „PSD se confruntă cu o situație care nu-i face cinste!”

Liviu Dragnea a dat asigurări că nu vor exista repercursiuni la adresa celor care i-au cerut demisia prin acea scrisoare deschisă asumată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, dar totodată președintele PSD a atras atenția să nu se facă dezbinare în județe.

Dezbinare care, pare-se, apare tot mai mult la nivel județean, inclusiv în Caraș-Severin, unde unii primari au fost nemulțumiți de faptul că președintele Ion Mocioalcă ar fi declarat că toți susțin moțiunea împotriva lui Liviu Dragnea. „Partidul Social Democrat se confruntă în momentul de față cu o situație care nu-i face cinste și, mai mult decât atât, va ajunge să-l dezbine. Înainte de a lua o decizie bazată pe alte criterii, cel mai indicat ar fi să aducem aminte rezultatele avute de PSD de la preluarea guvernării. De 1 an și 9 luni, România se bucură de rezultate economice pozitive, indicatorii arătând o creștere economică sustenabilă, un nivel mai mare al veniturilor statului, iar fondurile europene sunt tot mai bine și eficient absorbite. Mai mult decât atât, salariile, ajutoarele sociale, subvențiile speciale și pensiile au avut parte de modificări în sensul pozitiv, iar nivelul de șomaj se află la cel mai redus nivel. De asemenea, județul Caraș-Severin se numără printre județele care s-au bucurat de o absorbție pozitivă a fondurilor, atât europene, cât și locale, iar rezultatele acestui lucru nu au dus decât la o îmbunătățire a condițiilor de trai a cetățenilor, fapt ce trebuie dus la bun sfârșit în continuare”, a comentat deputatul Luminița Jivan, susținător declarat al lui Liviu Dragnea.

Presa dezvăluie diferite scenarii, iar startul schimbării ar veni chiar din organizația partenerului lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, la șefia PSD Olt urmând a fi pus extrem de eficientul Florin Iordache, la Dâmbovița, Țuțuianu ar urma să fie schimbat cu Rovana Plumb, iar în Timiș, Dobra ar fi înlocuit de Petru Andea. Într-un astfel de scenariu este greu de crezut că Ion Mocioalcă ar mai păstra șefia filialei PSD Caraș-Severin, deși, cel puțin deocamdată, nu este avansat niciun posibil înlocuitor. Nici măcar Luminița Jivan, care a respins din start o astfel de variantă. „În aceste vremuri este important să rămânem uniți și să fim guvernați de ideea că interesele cetățeanului sunt mai presus de interesele personale, iar prin această scrisoare ne menținem fermă poziția de a-l susține pe președintele partidului, Dragnea Nicolae Liviu, poziție echivalentă cu binefacerea țării prin toate mijloacele posibile”, a adăugat aceasta.