Luminița Jivan: PSD desființează toate WC-urile din curțile școlilor!

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Luminița Jivan, garantează intrarea școlilor din România în civilizația anului 2019, asta însemnând grupuri sanitare decente care să înlouiască toaletele improvizate în curțile unităților de învățământ.

Dacă opoziția susține că nu sunt bani pentru școlile cu WC-uri în curte, șefa PSD Caraș-Severin dă asigurări că în acest an guvernul va rezolva problemele din toate școlile din România în care nu sunt toalete sau care au aceste toalete amplasate în curte. „Toate măsurile de guvernare care aduc bănăstare pentru copiii româniilor, pentru cadrele didactice, au fost și sunt implementate de către guvrnarea PSD. Vreau să vă spun că de la începutul acestui an au fost făcute astfel de investiții în peste 300 de școli, iar acum s-au asigurat bani pentru ultimele școli în care trebuie rezolvată această problemă strigentă. Vreau să le reamintesc colegilor din opoziție faptul că, guvernul PSD este cel care a rezolvat această problemă care datează în România de foarte mulți ani”, a precizat Luminița Jivan.

Social-democrata a prezentat și câteva cifre prin care a dorit să demonstreze că situația din școli s-a schimbat deja considerabil. La începutul anului 2017 în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau cam 2.200 și ceva de unități de învâțământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare! În urma măsurilor înterprinse de executiv și de autoritățile locale la începutul anului 2019, arată parlamentarul cărășean, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau cu aproximație 1.100 cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în interiorul curților de învățământ.

„Vreau să vă spun că, pe 30 mai 2019, ultimele 858 de școli din România în care existau probleme cu grupurile sanitare au primit finanțare pentru rezolvarea acestor probleme”, a conchis Luminița Jivan.