Luminița Jivan, minimum 6 luni în fruntea PSD Caraș-Severin! „E cea mai potrivită pentru conducerea partidului”

Luminița Jivan este cea mai potrivită pentru funcția de președinte PSD Caraș-Severin. În opinia lui Luca Mălăiescu, deși sunt mulți care-i vor locul, ea este singura cu putere de decizie la nivel central, de acolo de unde primarii pot primi fonduri pentru proiectele depuse la Guvern.

Luca Mălăiescu ne-a precizat că nu dorește funcția de președinte PSD Caraș-Severin, deși recunoaște că a primit o ofertă în acest sens:

„Sub nicio formă nu voi candida pentru funcția de președinte la județ, mi s-a făcut această propunere, recunosc. Dar, repet, consider că organizația județeană nu poate fi condusă de un primar în condiții optime. Este dificil, cred că acela nu își va face treaba bine nici ca primar, nici ca președinte de organizație județeană. Președintele trebuie să fie obligatoriu parlamentar, pentru că trebuie să aibă o legătură strânsă cu conducerea de la București. Eu cred că sunt membri PSD care-și doresc funcția de conducere și cred că încă doamna deputat Luminița Jivan nu își dorește această funcție foarte mult și fiind lipsită de experiență în acest sens mai face și anumite afirmații de genul acesta. Eu cred că ea este foarte potrivită, pentru că are o legătură foarte bună cu conducerea de la București, este parlamentar și până acum a dovedit că a fost printre puținii parlamentari de Caraș-Severin care s-a implicat în proiectele pe care le au UAT-urile depuse prin primari, la diferite ministere”, ne-a declarat vicepreședintele PSD Caraș-Severin Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.

Edilul a mai adăugat că cel puțin în următoarele 6 luni Luminița Jivan va fi președintele interimar al organizației județene, timp în care va liniști apele în PSD Caraș-Severin:

„Statutul PSD spune că alegerile pot fi organizate printr-o conferință județeană, dar rezultatele trebuie obligatoriu acceptate de către CEX-ul de la București, deci nu cred că este un timp anume până când să se organizeze alegeri la Caraș-Severin în PSD. După părerea mea și după experiența pe care am dobândit-o în politică, cred că cel puțin 6 luni va exista un interimat la organizația PSD Caraș-Severin”, ne-a precizat Luca Mălăiescu.