[UPDATE] „PSD a intervenit pentru a repara greșelile opoziției! Subiectul alocațiilor s-a transformat în tevatură!”

Deputatul Luminiţa Jivan, preşedinte interimar al PSD Caraş-Severin, a făcut aseară o postare interesantă pe contul său de Facebook. A distribuit un articol apărut pe Agerpres, scoţându-ni-l în prim-plan pe Liviu Dragnea, cu poză şi citat. Ce a „uitat“ Jivan să ne arate este un alt citat, mult mai sugestiv, găsit de noi tocmai în articolul care părea să-l ridice în slăvi pe Dragnea. 

„În ceea ce privește amendamentul referitor la alocațiile copiilor, conform președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB“, scrie Luminiţa Jivan, care ne oferă apoi un citat din ceea ce pare a fi lumina sa călăuzitoare, Liviu Dragnea: „Sumele din bugetele asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or, alocaţiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat – în consecinţă, amendamentul rămâne acelaşi (…), sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat de la 36.156,8 milioane lei la 38.287,33 milioane lei, astfel deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB, urmând a se face corelările necesare în textul legii bugetului de stat“.

În articolul din Agerpres referitor la propunerea lui Dragnea de modificare a amendamentului numit de pesedist „amendament demagogic“, adoptată cu 218 voturi „pentru”, apare însă şi replica iniţiatorului amendamentului, liberalul Robert Sighiartău.

leader board 728 x 90 px

„Domnule Dragnea, viitorul copiilor nu se negociază. Tăiaţi din pensii şi daţi copiilor alocaţii. Amendamentul pentru creşterea alocaţiilor înseamnă demagogie pentru dumneavoastră? Pentru pensii speciale aveţi banii, pentru clientela pesedistă aveţi bani, pentru cele 27 de ministere şi pentru 150 de secretari de stat aveţi bani, pentru amante, nepotism. Distrugeţi ţara, daţi-vă demisia, domnule Dragnea!”, a afirmat Sighiartău.

UPDATE, ora 13.40

Liderul PSD Caraș-Severin, deputatul Luminița Jivan, a revenit astăzi cu comentarii pe tema alocațiilor pentru copii. „Ceea ce trebuia să fie un lucru bun, un subiect frumos, s-a transformat în tevatură. Subiectul privind alocațiile copiilor a devenit unul sensibil, asta doar din cauza celor din opoziție care, deși au încercat să facă un lucru bun, nu au reușit, iar PSD a intervenit pentru a repara greșelile lor. Legile și economia funcționează într-un singur fel, iar colegii parlamentari din opoziție ar trebui să cunoască foarte bine aceste prevederi. Prin urmare, alocațiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea nr. 61/1993, cu modificările și completările ulterioare, mai exact la art. 3. Pentru a putea majora alocațiile copiilor este necesară modificarea acestei legi, NU a Legii Bugetului, deoarece Legea Bugetului stabilește doar bugetele instituțiilor, nu drepturi ale persoanelor fizice. Mai mult decât atât, sursa financiară evocată de opoziție este una eronată, iar calculele au fost greșite întrucât suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Prin urmare, pentru mărirea alocațiilor de stat pentru copii este necesară ulterior adoptării Legii Bugetului, modificarea Legii nr.61/1993, care va fi facută de Guvern prin OUG”. (Redacţia)