Luminiţa Jivan contribuie la piatra de temelie a unei noi perioade pentru România

În primul tur al alegerilor prezidențiale, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, încearcă să creioneze o altă imagine a României, o Românie în care președintele țării să se adreseze tuturor cetățenilor și să militeze pentru ca „țara noastră să devină cu adevărat căminul tuturor românilor, indiferent dacă sunt plecați sau nu din țară”.

Sătulă de absenteismul celui care în ultimii cinci ani a condus România, dar și de lipsa soluțiilor cu privire la problemele stringente ale țării, deputatul Jivan, prin votul acordat astăzi, își aduce aportul față de începerea unei noi etape în viața românilor, subliniind că „zilele de 10 și 24 noiembrie vor fi pietrele de temelie a unei noi perioade pentru România, asta doar dacă cu toții ne dorim o nouă perioadă”.

În privința votului acordat astăzi de români candidaților înscriși în lupta pentru Cotroceni, social-democrata atrage atenția că acesta „nu trebuie să fie o demonstrație de forță. Nu trebuie să fie hotărât în baza a ceea ce consideră unii în trend la momentul actual. Nu trebuie să fie hotărât de frica opiniilor celorlalți. Votul nu trebuie să fie niciodată un compromis față de dorințele și credințele noastre interioare. Nimic pe lumea aceasta nu trebuie să ne facă să ne fie rușine de ceea ce alegem, iar votul pentru președintele unei țări cu atât mai mult nu trebuie să fie acordat având la bază frica și rușinea”.

Datorită sacrificiului din decembrie 1989, în care a fost câștigat dreptul la exprimare liberă și dreptul de a alege liber, Luminița Jivan atrage atenția că cei care s-au jertfit „în mod sigur nu și-au dorit ca România să ajungă într-un punct în care frica și rușinea să ne dicteze conștiința în privința democrației”.

Pentru că își dorește o țară în care președintele să se adreseze tuturor: copiilor, nepoților, părinților și bunicilor, în contextul unui președinte pentru care contează suferințele fiecărui român, indiferent de vârstă, Luminița Jivan votează astăzi „cu inima pentru candidatul care va face România să devină cu adevărat căminul tuturor românilor, indiferent că sunt plecați sau nu din țară”.