Romeo Dunca a avut succes în afaceri, dar e un inadaptat în administrația publică, drept dovadă haosul din timpul ședințelor Consiliului Județean Caraș-Severin, acuză Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.
Șeful administrației județene i-a convocat pentru a treia oară într-o singură lună pe consilierii județeni ca să aprobe bugetul propriu al instituției, în timp ce primăriile mai așteaptă cel puțin o lună până când le vor intra în conturi banii repartizați în județ din cota de 6% reprezentând impozitul pe venit. Dezbaterile au fost până acum, de fiecare dată, cu scandal și fără vreun rezultat, iar de asta principalul vinovat ar fi Romeo Dunca. Dar nu singurul! Cel puțin așa susține Luca Mălăiescu, unul dintre primarii cu cele mai multe mandate din județ:
„Romeo Dunca spune că, în anii trecuți, a dat 60% la PNL și 30, la PSD, că a fost echilibrat, dar că PSD ia acum 80% și PNL, doar 20%. Domnul președinte nu adună însă sumele din cei în care a profitat de majoritatea PNL din Consiliul Județean. Ca să fie echilibru între ce a primit PNL timp de 3 ani și ce am propus noi acum ar trebui să mai aducă ei bani de acasă. Anul acesta ei ar fi trebuit să ia zero lei și să mai aducă și bani de acasă. Romeo Dunca se raportează la ce propuneri avem noi anul acesta cu ce s-a dat doar anul trecut. Nu e corect!”
Mălăiescu mai spune că e de neacceptat ca Romeo Dunca să nu fie în stare să conducă o ședință de Consiliu Județean nici după aproape un mandat întreg sau să vină în fața consilierilor cu proiecte de hotărâre pe care le inițiază, dar pe care nu le poate fundamenta. Ori să pună în dezbatere bugetul propriu al Consiliului Județean într-o totală confuzie.
„El greu pricepe, am văzut de foarte multe cum secretarul general îi mai șoptea câte ceva. Când Darian Ciobanu nu i-a mai șoptit, practic a aruncat județul în haos. Probabil, nici consilierii noștri nu au fost atenți, eu recunosc că e o neglijență și din partea consilierilor PSD, că nu a fost supusă la vot acea hotărâre privind bugetul. Eu cred că secretarul general trebuia să îi șoptească președintelui, ca de fiecare dată, că nu s-a încheiat procedura de vot. Eu nu-l condamn pe domnul președinte, pentru că el atâta poate! Vede tot județul! Se mai și enervează foarte repede și atunci nu mai duce lucrurile la bun sfârșit. Cum să votezi execuția bugetară în 20 decembrie când luna decembrie se termină în 31? Nu-mi venea să cred că posibil așa ceva. A fost pus într-o situație foarte neplăcută și foarte proastă.”, a comentat edilul de pe Valea Bistrei.
Succesul lui Romeo Dunca în afaceri e în antiteză cu performanțele sale în scena politică și în administrația publică, mai spune Mălăiescu, iar necunoașterea procedurilor din Consiliul Județean nu poate fi o scuză nici măcar în prima zi de mandat, cu atât mai puțin după aproape 4 ani. „Sunt oameni care se pot adapta și oameni care nu se pot adapta. Să nu uităm că Romeo Dunca a venit de nicăieri în politică. Nu a mai făcut politică, nu a cunoscut administrație publică, a fost om de afaceri. Eu am venit primar după două mandate de consilier județean, un mandat de consilier orășănesc, am avut 12 ani de experiență. El din afaceri a venit direct președinte de CJ. Nu e o problemă că a venit, foarte bine, dar domnul Dunca, după 3 ani jumătate, nu s-a adaptat. El este un om de afaceri cunoscut, are o firmă foarte mare, acolo a avut succes, dar nu toată lumea se adaptează la administrație publică locală!”, a concluzionat Luca Mălăiescu.