Lui Marcel Vela i se forțează ieșirea din scena politică! Soarta liderului PNL Caraș-Severin, hotărâtă în instanță!

vela marcel presedinte pnl caras severin
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Cel mai bine cotat politician din Caraș-Severin e chemat în sala de judecată de fostul judecător Nicușor Maldea, care cere Curții de Apel București să-l declare pe Vela colaborator al Securității comuniste!

Fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a primit de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității mai multe decizii prin care s-a stabilit că „nu a fost agent/colaborator al poliției politice comuniste”. Cea mai recentă, în toamna anului trecut. Numai că, atunci, Germina Nagâț, membră a CNSAS la propunerea USR, a făcut opinie separată, susținând că există probe suficiente potrivit cărora Vela trebuie declarat colaborator al Securității ceaușiste.

Liderului PNL Caraș-Severin i se reproșează că ar fi „turnat” o recepționeră de hotel de moravuri ușoare, care interacționa cu străini. Chestiuni subțiri, oricum, pur și simplu niște bârfe. Suficient, spune Germina Nagâț, încât Vela să fie trecut pe lista colaboratorilor Securității comuniste. Practic, prin opinia sa separată, aceasta a dat posibilitatea oricărui cetățean să conteste în instanță reconfirmarea CNSAS în cazul Marcel Vela. Iar asta s-a întâmplat.

Fost judecător la Tribunalul Caraș-Severin până să fie arestat într-un dosar DIICOT, actualmente avocat, Nicușor Maldea le cere magistraților de la Curtea de Apel București să constate calitatea de colaborator al securității pe care ar fi avut-o senatorul PNL. Iar CNSAS să anuleze adeverința emisă în 4 octombrie 2023 pe numele lui Vela, adeverință potrivit căreia nu i se poate atribui această calitate de „turnător”.

1000x100 (4)

Colaborarea lui Marcel Vela cu Securitatea a fost de fiecare dată subiect în timpul campaniilor electorale sau atunci când numele său era vehiculat pentru vreo funcție importantă. Așa s-a întâmplat și acum, când PNL începuse să schițeze lista cu candidați pentru alegerile europarlamentare. O sentință nefavorabilă l-ar scoate însă nu din eventualele calcule pentru Parlamentul European sau pentru alte poziții importante în Statul Român, ci chiar din scena politică. Definitiv, fără vreo șansă de a reveni!

Marcel Vela are cu totul și cu totul alte planuri. Și asta pentru că, susține ferm, așa cum a făcut-o de la bun început, n-a „turnat” pe nimeni, nu e un fost colaborator al Securității lui Ceaușescu, iar instanța va consfinți asta pentru totdeauna!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/