Lugojul rămâne fără şcoală de muzică

reabilitare scoala de muzica

Pentru că Școala de Muzică „Filaret Barbu” are în prezent doar 185 de elevi, s-a decis comasarea ei cu Liceul „Iulia Hașdeu”.

Prin această comasare, școala gimnazială de muzică va pierde o serie de funcții administrative, inclusiv cea de director. Decizia va afecta numărul de clase și posturile administrative. „Se pierde funcția de director. Chiar dacă există director cu concurs, dumnealor au știut prin contractul de management semnat, că în situația în care există reorganizări de unități de învățământ, funcții pentru care au candidat, se pierd” a declarat inspectorul general școlar Aura Danielescu.

Primarul Călin Dobra a mai anunțat că școala va continua să existe, dar într-o altă formă de organizare juridică. „Nu dispare școala. Conform legii, având în vedere numărul de copii, nu își mai poate păstra personalitatea juridică, dar ea va funcționa în continuare”, a subliniat Dobra, care a anunţat că s-au făcut demersuri pentru înființarea unei clase vocaționale de liceu la Lugoj, în colaborare cu Liceul ”Iulia Hasdeu”.

„Am vorbit cu cei de la Inspectorat și cu cei de la «Iulia Hașdeu». Vom face o clasă de liceu vocațională, ca să avem continuitate, pentru copiii care termină Școala de Muzică. Hașdeu face deja demersurile și în 2025 sunt șanse foarte mari să începem această clasă”, a explicat primarul. Șefa I.S.J. Timiș, Aura Danielescu, a subliniat că, în cazul reorganizărilor de școli, se va căuta păstrarea resurselor umane, inclusiv a personalului didactic auxiliar. Deocamdată, numărul de clase pentru Școala de Muzică „Filaret Barbu” rămâne neschimbat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/