Lugojul nu pierde proiectele cu finanțare externă

pod fier lugoj

Proiectele pe care municipiul Lugoj le are în derulare sunt stabile din punct de vedere financiar, afirmă reprezentanţii administraţiei locale.

Primăria municipiului Lugoj a făcut clarificări privind finanțarea proiectelor derulate de Municipiul Lugoj, în contextul Ordonanței Guvernamentale de urgență nr. 107/2024. Concret, niciunul dintre cele 28 de proiecte cu finanțare externă pentru Lugoj nu-și vor pierde fondurile

„Ordonanța de Urgență a Guvernului 107/2024 prevede la articolele 34 și 36 că ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, adică instituțiile publice centrale, ministere și alte autorități naționale, sunt obligate să cedeze sume către fondul de rezervă bugetară dacă plățile efectuate până la 31 august 2024 sunt sub pragurile stabilite de ordonanță. Municipiul Lugoj, fiind o instituție publică locală, nu este vizat de aceste prevederi, deoarece nu este un ordonator principal de credite al bugetului de stat. Municipiul Lugoj are în derulare 28 de proiecte finanțate din surse nerambursabile, toate fiind vitale pentru dezvoltarea orașului și având contracte semnate. Niciunul dintre aceste proiecte nu este în pericol de a-și pierde finanțarea”, au transmis reprezentanții administrației locale.

City managerul Anca Micșa Oprea a făcut o descriere a acestor proiecte, cu valorile lor. Este vorba despre Programele Agenției de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), adică șapte proiecte cu o valoare totală de 20.500.000 lei. Adică două grădinițe (Balta Lată și Bocșei), o sală de sport (Braniște), reabilitarea căminului cultural și trotuarelor în Măguri și un teren de fotbal pe Strada Herendeștiului. Dintre acestea, patru proiecte sunt aproape de finalizare, asigurând îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din oraș.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Pe lângă aceste proiecte, ultimul contract de finanțare semnat este cel de mobilitate urbană (piste de biciclete) în valoare de 43.000.000 lei (8,6 mil euro). Urmează la semnare încă două proiecte aprobate de regenerare urbană  pentru parcurile existente și un parc nou, proiecte în valoare de 70.000.000 lei (15 milioane de  euro). Există și finanțări prin AFM (Agenția Fondului pentru Mediu). Aici avem patru proiecte în valoare totală de 23.300.000 lei (aproximativ 4,7 milioane euro), printre care: iluminatul public cu LED (etapa I și II) și reabilitarea unei grădiniței din Cartierul ITL.

Programul Anghel Saligny finanțează reabilitarea Podului de Fier aflat în implementare, un proiect esențial pentru infrastructura de transport a orașului în valoare de 18.000.000 lei. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență ( PNRR) sunt finanțate 18 proiecte cu o valoare totală de 150.000.000 lei (aproximativ 30 milioane euro), acoperind diverse domenii: reabilitarea și dotarea școlilor și grădinițelor, achiziția de autobuze electrice și digitalizarea infrastructurii de autobuze și parcări, gestionarea inteligentă a deșeurilor și digitalizarea infrastructurii urbane.

„Aceste proiecte contribuie semnificativ la modernizarea și digitalizarea orașului, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor și asigurând o infrastructură școlară la standarde moderne”, a încheiat Anca Micșa Oprea.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/