Lugojul ia exemplu de la Reșița și Caransebeș

banci lugoj

Societatea Administrare Patrimoniului Lugoj a reluat în luna martie lucrările de amplasare a noului lot de bănci și coșuri stradale.

Până la sfârșitul lunii aprilie, echipele Administrare Patrimoniu Lugoj vor amplasa peste 90 de bănci și circa 70 de coșuri stradale din noul lot, în diverse locații din oraș, efectuând săpături pentru fundații acolo unde este necesar. Băncile și coșurile stradale sunt identice celor amplasate pe parcursul anului 2022, iar în următoarele luni va sosi un nou lot de mobilier stradal.

„Menționăm faptul că lemnul folosit la producerea băncilor este de esență tropicală, ceea ce înseamnă că are o densitate mult mai mare decât esențele autohtone și deci rezistență sporită în timp. Lemnul, fiind un material natural suferă modificări dimensionale datorate diferențelor de temperatură, incidenței solare, uzurii, etc. În cazul acoperirii cu vopsea sau lac, deci cu un tratament de suprafață, modificările dimensionale duc la apariția de fisuri și exfolierea acestui strat. Lemnul utilizat la noile bănci este tratat doar cu ulei, urmând a fi întreținut periodic prin simpla aplicare a unui nou strat. Această procedură asigură longevitatea materialului și rezistența în timp, permițând lemnului să lucreze, fiind un tratament care pătrunde în masă și nu rămâne doar pe suprafață”, explică reprezentanții societății.

Acest tip de bănci este folosit în numeroase alte orașe, cele mai apropiate fiind Caransebeș și Reșița, unde sunt prezente de mai bine de cinci ani fără să sufere degradări.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/