Lugojenii cu venituri mici, chemați să depună cererile pentru subvenția la încălzire

Cuib de vise 1000x100

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj anunță că, în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, se pot depune dosarele pentru obținerea ajutorului de încălzire a locuinței.

Beneficiarii sunt persoanele singure cu un venit lunar net de până la 2.053 lei și familiile cu un venit net de maximum 1.386 lei/membru.

Formularele completate, precum și actele doveditoare privind componența familiei, veniturile acesteia, dar și cele doveditoare privind situația locativă se depun la parterul Primăriei Lugoj în zilele de luni, marți, miercuri, joi și vineri, între orele 9-15.

Suplimentul pentru energie este o sumă fixă care se acordă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de 30 lei/ lună pentru consumul de energie electrică, 10 lei/ lună pentru consumul de gaze naturale și 20 lei/ lună pentru consumul de combustibili solizi și/ sau petrolieri.

În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/ lună.

publicitate si promovare in ziar

Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate și se plătește direct furnizorului în cazul consumatorilor de energie electrică și de gaze naturale, respectiv direct titularului în cazul consumatorilor de combustibili solizi și/ sau petrolieri.

Lugojenii sunt rugați ca indiferent de sursa de încălzire utilizată (gaze naturale, energie electrică sau lemne), în condițiile în care solicită și suplimentul pentru energie să prezinte facturile de utilități (gaze naturale și energie electrică) pentru sursa de energie utilizată.

Direcția de Asistență Socială Comunitară pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0760 / 240 351 în vederea obținerii de relații/ detalii suplimentare.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01