Lugoj – Orleans, pregătiri pentru aniversarea a trei decenii de parteneriat

parteneriat lugoj orleans

Primarul Lugojului a fost invitat la Festivalul Loarei, manifestare de tradiție care se desfășoară în orașul înfrățit Orleans din Franța.

Ștefan Blidariu spune că această reuniune a pregătit aniversarea de anul viitor a 30 de ani de parteneriat european între cele două orașe.

„Și în acest an, la ediția cu numărul 11 a Festivalului Loarei din Orleans, o delegație din Lugoj a fost invitată să participe alături de celelalte orașe înfrățite. Întâlnirea principală a avut ca temă stabilirea detaliilor cu privire la aniversarea celor 30 de ani de parteneriat între Lugoj și Orleans. Ceremonia se va desfășura în ambele orașe și am convenit, împreună cu primarul Serge Grouard, ca în cursul lunii mai, când la Orleans se sărbătoresc Zilele Ioanei d’Arc, să fim prezenți în orașul de pe malul Loarei, unde vom semna documentele care consfințesc cei 30 de ani de parteneriat, pentru ca în cursul lunii iunie o delegație franceză să fie prezentă la Lugoj. Am întărit colaborarea bilaterală pe plan cultural, sportiv și educațional și sperăm ca, până la întâlnirea noastră de anul viitor, să colaborăm în aceste domenii. Le-am mulțumit colegilor francezi pentru ospitalitate, le-am adresat mulțumiri pentru cele trei decenii în care am menținut nestinsă flacăra acestui parteneriat și le-am spus că am considerat Orleans ca un frate mai mare, de la care ne-am inspirat, care ne-a ajutat la nevoie și ne-a îndrumat cu experiența sa.”, spune primarul Bogdan Ștefan Blidariu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Alături de Bogdan Ștefan Blidariu, primarul municipiului Lugoj, la eveniment au participat, printre alții, primarii orașelor înfrățite cu municipalitatea Orleans, și anume Eric Rostoft (Kristiansand – Norvegia), Latoya Cantrell (New Orleans – SUA), Bill Campbell (Dundee – Scoția), Innousa Zime Chabi (Parakou – Benin) și Philippe Delort (Saint Flour – Franța).

Din partea gazdelor, delegațiile străine au fost primite de Serge Grouard, primarul orașului Orleans, de consilieri și reprezentanți ai echipei de relații internaționale a Primăriei, în frunte cu Olivier Ravoire, director de cabinet.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/