Lucrările pentru reabilitarea termică a blocurilor din Reşița vor porni de la 3600 euro/apartament. De la 3600 în jos!

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de îndată de luni, realizarea studiilor de fezabilitate pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri turn de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa.

Consiliul Local al Municipiului Reșița a aprobat noi documentații de avizare a lucrărilor de intervenții pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuințe”, în vederea accesării de fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Sunt vizate blocurile de locuințe din zonele: B-dul Republicii nr. 19, 20, Piața 1 Decembrie 1918 nr. 24, 25, 36, I. L. Caragiale nr. 1-6, Horea nr. A2, A3, A4, A5, A6, A7 și G.A. Petculescu nr. 15.

Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, prin atragerea de fonduri europene, constituie una dintre prioritățile administrației locale reșițene.

Principalele obiective ale programului sunt: creșterea performanțelor energetice ale clădirilor; reducerea facturilor de energie termică; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; îmbunătățirea aspectului estetic al clădirilor; reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic şi îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului.

Consilierul local Mirel Sabo a adus în discuţie situaţia de la Ploieşti, unde proiectul de izolare a blocurilor a fost scos la licitaţie compact, iar firma câştigătoare nu a făcut faţă şi nu a terminat la timp lucrările, Ploieştiul fiind acum la un pas de infringement şi cu obligativitatea restituirii banilor, pentru că nu a respectat termenele asumate prin proiect. Viceprimarul Paul Vasile a subliniat că se poate face o lotizare a pachetelor licitate, tocmai pentru a fi evitate asemenea situaţii. Consilierul local Gabriel Dinu a arătat că apreciază faptul că a scăzut preţul de la 4.000 de euro/apartament la 3.600 de euro, dar că şi această sumă este mult peste costul real, orice ofertă maximală fiind de cel mult 2.000 de euro. Viceprimarul a explicat că acestea nu sunt preţurile de achiziţie, ci sunt doar nişte DALI care stabilesc limitele maximale ale preţurilor, în funcţie de complexitatea lucrărilor care urmează să fie făcute. Dacă vă întrebaţi ce înseamnă DALI, vă spunem că sunt iniţialele de la „documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie“. Paul Vasile nu a explicat însă, probabil aşa crede el că pare inteligent.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/