Lucrările pentru finalizarea autostrăzii cu tuneluri încep mai devreme

autostrada

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, la Timișoara, că șantierul de pe lotul II din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva va începe mai devreme.

Oficialul spune că cel târziu la final de mai constructorul va demara lucrările. Asta deși perioada pentru proiectare este de 11 de luni, iar ordinul de începere a fost dat în 5 decembrie.

„Undeva în mai, final de mai, se termină zona de proiectare, a fost proiectare plus execuție, după aceea se va intra în faza de execuție. Avem un constructor serios care are în acest moment în execuție în România 440 de kilometri de autostradă și drum expres. Sunt extrem de bine organizați și nu am nici cel mai mic semn de întrebare că se va ține de termenele asumate pe toate contractele pe care le-a semnat”, a declarat Grindeanu.

La finalul anului trecut, DRDP Timișoara anunța că în primăvara lui 2023 va începe organizarea de șantier pe Lugoj – Deva lot II și pregătirea efectivă a terenului pentru începerea lucrărilor. Dacă ministrul Transporturile are dreptate și lucrările încep mai devreme, atunci am putea vedea autostrada finalizată chiar în 2025.

Valoarea contractului este de 2,2 miliarde de lei, cu TVA. Finanțarea este asigurată prin PNRR. Termenul de execuție este de 34 de luni.

celtic transilvania 1000x100px

Conform condițiilor din acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 kilometri. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 metri.