Lucrările la cel mai nou cămin studențesc din Timișoara vor fi reluate. Investiția de aproape 10 milioane de euro trebuie terminată într-un an!

Universitatea de Vest din Timișoara a finalizat licitația pentru desemnarea firmei care trebuie să finalizeze lucrările la noul cămin, construit în Complexul Studențesc, lângă BRD. UVT a organizat licitația pentru găsirea unui nou constructor după ce firma care a câștigat inițial lucrarea a intrat în insolvență. 

Potrivit directorului administrativ al UVT, Laurențiu Georgescu, valoarea totală a proiectului este de 56 de milioane de lei. Firma care a câștigat inițial contractul a realizat lucrări de aproximativ 11 milioane de lei, contractul pentru finalizarea investiției, în valoare de aproximativ 45 de milioane de lei, cu TVA inclus, fiind adjudecat de o asociere de firme al cărei lider este Lipoplast. 

Directorul administrativ al UVT a declarat că, potrivit contractului, căminul cu o capacitate de peste 670 de locuri trebuie terminat într-un termen de 12 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. „Anul viitor pe vremea aceasta ar trebui să fie gata dacă vremea ne permite și totul decurge conform planului. Căminul este unul modern, vor fi cel mult trei locuri în cameră. Vor fi și posibilități de cazare pentru studenții cu mobilități. Căminul va răspunde unei nevoi acute a Universității de Vest. Cererea de locuri de cazare este foarte mare, având peste 5.000 de cereri de cazare în fiecare an.”, a declarat Laurențiu Georgescu. 

Potrivit directorului administrativ al UVT, vechea firmă a realizat lucrările de structură, noul constructor având de realizat fațada și amenjările interioare. Proiectul noului cămin al Universității de Vest a fost anunțat încă din 2011. În vara anului 2011, UVT anunța că „demararea lucrărilor la imobil este programată pentru toamna acestui an”. Piatra de temelie a fost pusă abia în 2013, dar lucrările au fost oprite la scurt timp din lipsă de fonduri. Mai târziu, Marrati, care avea în lucru și sala polivalentă construită de Universitatea Politehnica, a intrat în insolvență, iar lucrările au fost sistate până în prezent.