Lucrările de reabilitare a podului de piatră din Băile Herculane avansează

pod piatra baile herculane

Podul de piatră din stațiunea de pe Valea Cernei a intrat în reparații capitale la finalul anului trecut. La această dată, lucrările sunt în grafic, dorința constructorului fiind aceea de redeschidere a circulației în zonă până la începerea sezonului estival.

Podul de piatră din Băile Herculane a intrat într-un amplu proces de reabilitare, la începutul lunii noiembrie 2022. Reparațiile sunt parte a proiectului „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane – Pod de piatră”, iar finanțarea a fost obținută de Primăria Băile Herculane printr-un program european.

Potrivit reprezentanților Primăriei Băile Herculane, la această dată lucrările sunt în grafic, dorința constructorului fiind aceea de redeschidere a circulației în zonă până la începerea sezonului estival.

pod piatra baile herculane 2

celtic transilvania 1000x100px

Sursa de finanțare a proiectului este Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de Investiții 7.1 – SUERD (Regiunea Dunării) – Investiții în infrastructura din turism.