Lucrările de pe Lugoj – Deva lot II, pe repede înainte

foraje lugoj deva

Lucrările premergătoare celor de construire a tronsonului II din autostrada Lugoj – Deva, porțiunea cu ecoducte, merg mai repede decât calendarul stabilit în contract.

„Forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunile E și D) se apropie de finalizare!”, a anunțat, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Deși termenul contractual pentru execuția forajelor geotehnice este de 4 luni, acestea vor fi finalizate în mai puțin de 2 luni, mai susține oficialul.

Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri pentru animale au început în data de 5 martie 2023 și au ajuns deja la 95%.

„Pe cei aproximativ 10 kilometri ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare. Contractul pentru construcția lotului 2 (secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva, semnat anul trecut în luna octombrie, are ca termen de finalizare 45 de luni”, a mai transmis Grindeanu.

Perioada de proiectare, în care trebuie executate inclusiv geoforajele, are alocate 11 luni, iar faza de execuție 34 de luni. Contractul trece de 2 miliarde de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Cele mai complicate lucrări pe acest lot vor fi cele pentru construirea tunelurilor, de peste 2 kilometri, din zona Margina – Holdea. De asemenea, trebuie realizați și 9 kilometri de șosea rapidă.

După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe autostrada A1, parte a coridorului 4 pan-european, de la Sibiu la Nădlac fără întreruperi.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/