Lucrările de la Grădina Zoologică sunt gata în proporție de 65 la sută

În prezent, animalele nu au spaţiu destul, iar, potrivit UE, dacă proiectul nu ar fi primit bani, grădina zoologică ar fi trebuit închisă. Lucrările de extindere sunt gata în proporție de 65%, iar constructor ar putea cere o prelungire de termen până în vara acestui an.

Reşiţenii pot sta liniştiţi acum, pentru că municipalitatea primește constant bani de la Ministerul Mediului, din finanţarea de 1,3 milioane de euro, ca să deconteze lucrările pe care le face. În ce priveşte cofinanţarea locală, aleşii au aprobat partea lor de 25 la sută, astfel că banii sunt deja prevăzuţi în buget. Devenit certitudine, la extidere şi modernizare se lucrează cu spor. „Deja, 65% la sută din lucrare este gata, iar dacă totul merge potrivit planului şi vremea ne va permite, recepția finală are loc în vară”, a precizat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Imediat lângă intrarea în parc, se construieşte un amfiteatru în aer liber. În vecinătate lui se ridică un centru educaţional, unde elevii vor putea să ia parte la ore inedite de biologie.

Ar fi riscat să se închidă
Grădina Zoologică „Ion Crişan” este prima din zona de vest a ţării. Şi ca să se menţină în fruntea clasamentului, acum are parte de un proiect unic de extindere. Dacă mărirea spaţiului în care trăiesc acum animalele nu ar fi fost făcută, parcul zoologic ar fi trebuit închis. O altă soluţie ar fi fost renunţarea la speciile exotice, care dau atâta farmec grădinii. „În prezent, avem 25 de specii cu 144 de exemplare”, a spus Dorel Ianoşi, directorul adjunct al Direcţiei de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Reşiţa.