Lucrări vitale la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

Lucrări extrem de importante se derulează în această perioadă la Staționarul I al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Ținând cont de nevoia stringentă de oxigen pentru pacienții internați la ATI, se lucrează de zor pentru o coloană separată.

Lucrările pentru o nouă magistrală de oxigen au început săptămâna aceasta la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, Staționarul I. Se dorește ca extensia ATI, cu cele 20 de paturi, să fie conectată direct la stocatorul de oxigen din curtea unității sanitare, fapt ce va optimiza fluxul de oxigen necesar pacienților.

„Dat fiind faptul că în acest moment se înregistrează un consum mare de oxigen în Staționarul 1, fiind mai multe secții care necesită oxigen, este mai bine ca Extensia ATI să aibă coloană separată, aparatele de ventilație fiind performante si necesitând un flux înalt”, spune managerul Alina Stancovici.

Primăria Reșița a pus la dispoziție utilajele necesare și muncitori pentru execuția rapidă a săpăturilor, lucrându-se chiar și în weekend împreună cu firma abilitată în gaze medicinale. Consiliul Județean Caraș-Severin a aprobat finanțarea pentru această lucrare.