Lucrări suplimentare la Conacul Mocioni, de 2,6 milioane de lei

conac mocioni

Restaurarea Conacului Mocioni presupune și unele lucrări suplimentare. Consiliul Județean Timiș a demarat licitația de 2,65 milioane de lei.

Nevoia de noi lucrări, neprevăzute în contractul inițial de finanțare, a apărut după ce arhitecții și inginerii au început șantierul. Au descoperit că imobilul monument istoric a suferit intervenții neconforme care nu au fost trecute în acte.

„Ne așteptăm ca lucrările totale să se ridice la suma de 11 milioane de lei până la finalul proiectului. Urmează ca după ce se finalizează partea aceasta de consolidare și refuncționalizare să trecem la partea de dotări, la achiziția de mobilier. Le vom face în paralel și până la finalul termenului prevăzut în contractul de finanțare, 30 aprilie 2024, să reușim să facem toate cele pe care le-am asumat că le vom face în acest proiect”, a declarant Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Lucrările suplimentare se vor întinde pe 120 de zile, dar vor fi corelate cu celelalte etape ale șantierului. La licitație, firmele se pot înscrie până în 22 martie.

Acum, restaurarea vechiului conac boieresc a ajuns la 15%. După reabilitare și revitalizare, conacul va fi inclus într-un circuit turistic și cultural. Va fi creat un punct muzeal care să redea atmosfera originală din vremea familiei Mocioni, cu sală de spectacole, bibliotecă, spații pentru vernisaje, cafenea și vor fi organizate evenimente peste an, precum rezidențe artistice sau tabere de creație, dar și brunch-uri sau baluri în costume de epocă.