Lucrări ilegale la un palat din Timișoara. Primăria a făcut plângere penală

Palat din Timisoara unde s-au executat lucrari ilegale de construcții

Primăria Timișoara a decis să facă o plângere penală în cazul unor lucrări ilegale realizate la un palat din oraș.

Un palat din Timișoara a intrat în vizorul primăriei. Instituția anunță că vineri, Dominic Fritz a semnat o plângere penală pentru nerespectarea măsurilor de oprire a lucrărilor la o clădire aflată în construcție. Proiectul are autorizație de construire, însă proprietarul a realizat lucrări care nu se află în concordanță cu proiectul. Așadar, proprietarul a fost amendat, obligat să oprească lucrările și să intre în legalitate. Pentru că nu s-a conformat, a fost înaintată cererea de anchetă penală.

Inițial am dat o amendă de 20.000 de lei, dar care, se pare, nu a fost suficient de motivantă pentru proprietari. Le-am cerut intrarea în legalitate cu proiectul, însă, când am văzut că nu opresc lucrările, am cerut în baza legii ancheta penală. E un caz simptomatic pentru ce s-a întâmplat în Timișoara în ultimele decenii, când am fost martorii apariției unor construcții hidoase care nu respectau proiectul autorizat. Și asta s-a întâmplat pentru că disciplina în construcții a fost mai degrabă opțională. Acest lucru s-a terminat și nu voi mai permite ca în Timișoara legea să nu fie respectată”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

La data de 23 noiembrie, Primăria Timișoara a transmis către Secția 3 de Poliție dosarul privind nerespectarea măsurilor dispuse pentru oprirea lucrărilor pe str. Glad nr. 39.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La fața locului au fost descoperite lucrări executate care nu respectau autorizația de construire, printre care modificarea formei/volumetriei acoperișului, realizarea a cinci lucarne pe acoperiș, realizarea unei terase în prelungirea fațadei secundare și nerespectarea înălțimii camerelor”, a informat Primăria Timișoara.

Autorizația de construire a fost emisă în 2020 și suspendată în 2022. Ulterior, în luna august a acestui an, a fost sesizată nerespectarea măsurilor de oprire, în baza căreia s-au dispus măsuri suplimentare.

Palat din Timisoara unde s-au executat lucrari ilegale de construcții

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/