Lucrări de peste 30.000 de euro pe rețeaua feroviară! CFR a deschis aproape 50 de șantiere!

explo 1000x200

Pe rețeaua feroviară sunt deschise la ora actuală 48 de șantiere în toată țara pentru lucrări de întreţinere, reparaţii curente și capitale la infrastructura feroviară, în vederea ridicării restricțiilor de viteză și pentru îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 141,6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri proprii ale companiei și de la bugetul de stat. O parte dintre ele sunt chiar în zona de vest a țării, în cadrul Regionalei Timișoara.

În jumătatea de sud a țării, pe raza Regionalelor CF Galați, Constanța, Bucureşti, Craiova și Timișoara sunt operaționale 17 șantiere pentru lucrări de reparații la linii, aparate de cale, poduri, podețe și clădiri de stații. Valoarea totală a contractelor aflate în derulare este de 35,5 milioane lei.

Secții de cale ferată în lucru, în zona noastră, sunt: stația Timișoara Nord (lucrări de reparații tunel pietonal, spații de exploatare și holul caselor de bilete), secția Ilia-Lugoj (reparații și refacție parțială de traverse), secția Orșova-Jimbolia (reparații capitale la podul de la km 397+886).

„Menționăm că lucrările de reparaţii și consolidare a elementelor infrastructurii feroviare se vor executa în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată menţionate şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.