Lucrări de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii la Oțelu Roșu!

Anul 2020 a fost unul bun la Oțelu Roșu din punct de vedere administrativ. Primarul orașului, Luca Mălăiescu, este mulțumit de ceea ce s-a realizat, spunând că în 2021 va finaliza proiectul de reparații, reabilitare și modernizare străzi și trotuare, din orașul de pe Valea Bistrei.

Au fost asfaltat foarte multe străzi, s-au pavat foarte multe trotuare, astfel că în acest an, când vremea va permite, proiectul edilului și planul acestuia de a vedea toate străzile asfaltate se va încheia.

Cu pavarea trotuarelor am continuat până aproape de sărbătorile de Crăciun pentru că vremea a permis. Proiectul prevede pavarea trotuarelor de pe 17 străzi din Oțelu Roșu, din care am pavat Al. I. Cuza și George Coșbuc din cartierul Ohaba, strada Gai și Mesteacănului din cartierul Gai, strada Ecaterina Teodoroiu, apoi parțial Ștefan cel Mare, Avram Iancu și Trandafirilor și vom continua să le finalizăm. Proiectul este finanțat de la bugetul local și este în valoare de 2,9 milioane de lei.”, ne-a declarat primarul orașului Oțelu Roșu.

Edilul a mai precizat că din cei 2.900.000 de lei, în bugetul pe anul trecut au fost prinși 500.000 de lei, diferența, de 2.400.000 de lei, va fi achitată din bugetul pe acest an. Lucrările se vor întinde până în vara acestui an, ținând cont că pe timp de iarnă vor fi stopate.

După ce vom pava aceste 17 străzi, în urma analizei pe care am făcut-o cu domnul viceprimar Grigore Goja, mai rămân 12 străzi în tot orașul care nu au trotuarele pavate. Iată că dacă am reușit să asfaltăm străzile în proporție de 85%, ne apropiem cu pași repezi să atingem acest procent din punctul de vedere al pavării trotuarelor. În 2021, când am câștigat primul mandat de primar, orașul Oțelu Roșu a arătat foarte, foarte rău, din punctul de vedere al infrastructurii, cu străzi pline de gropi, ca să nu mai vorbim de trotuare, care erau de pe vremea comunismului, dintr-un beton ros și măcinat de timp. Anul 2020 a fost un an bun din punctul de vedere al infrastructurii.”, a mai spus primarul Luca Mălăiescu.