Lucrări de 1,6 milioane de lei la sistemul hidroenergetic din Caraș-Severin

Sistemul hidroenergetic din Caraș-Severin se va moderniza printr-o investiție de 1,6 milioane de lei. Reprezentanții TMK Hydroenergy Power dau asigurări că, în perioada lucrărilor, activitatea economică nu va fi afectată.

Sistemul hidroenergetic din Caraș-Severin, format din 4 centrale hidroelectrice (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 și Breazova) și amenajările hidroenergetice aferente vor beneficia de lucrări de mentenanță. În perioada 22 iulie – 6 august, centrala electrică va produce doar energia necesară pentru activități interne și distribuția de energie electrică pentru localitățile Gărâna și Brebu.

În efectuarea lucrărilor sunt implicate peste 40 de persoane, atât din echipele operative TMK Hydroenergy Power, precum și echipele prestatorilor externi.

Partea cea mai importantă este reprezentată de lucrările ce se vor executa pe canalul principal care are rolul de a transporta apa din lacurile de acumulare Gozna și Văliug, precum și apa de pe canalele Semenic și Murgila către centrala electrică Grebla, acolo unde este produsă 50% din energia regenerabilă.

1000x200 dacus 02
Lucrările programate presupun reparații la infrastructura canalului principal de aducțiune pe o lungime de circa 800 de metri, a apeductelor și tunelelor aferente pentru eliminarea pierderilor de apă, mentenanță preventivă la echipamentele hidroenergetice (turbine și
generatoare), precum și la echipamentele electrice.

„În data de 27 iulie, respectiv 31 iulie 2017, în intervalul orar 9.00 – 18.00, au fost programate întreruperi în alimentarea cu energie electrică a localităților Brebu Nou și Gărâna. Oprirea totală a sistemului hidro nu afectează activitatea economică din zonă, deoarece apa este eliminată doar din canalele de aducțiune interioare hidroamenajării. Astfel, cotele legale de apă din lacurile Gozna și Secu sunt asigurate fără să fie afectată zona de agrement, respectiv alimentarea cu apă a Municipiului Reșița”, spun reprezentanții TMK Hydroenergy Power.

publicitate si promovare online banner maxagro