Lucrări cu probleme! Primăria Lugoj dă în judecată constructorul rețelei de apă a orașului

Noua administrație a Lugojului a identificat probleme majore la lucrările de reabilitare a rețelelor de apă din municipiu, motiv pentru care va rezilia contractul cu Hidroconstrucția, firma care a efectuat aceste lucrări și care nu a respectat proiectul tehnic. Afirmația aparține primarului Claudiu Buciu, care a precizat că Primăria Lugoj va solicita în instanță daune care să acopere refacerea integrală a lucrărilor.

„Am avut o corespondență cu Hidroconstrucția, cu privire la modul în care au introdus noile rețele. În ultimii ani, acestea nu au mai fost introduse cum au fost prevăzute în documentație, ci prin forare, în loc să le introducă prin săpare. Peste 16 kilometri de rețele din Lugoj au fost executate prin foraj nerespectând proiectul tehnic, oferta financiară și contractul încheiat cu noi. Problema majoră este că această metodă nu a respectat standardele tehnice actuale. Din acest motiv urmează să ne îndreptăm împotriva celor de la Hidroconstrucția, pentru rezilierea contractului și pentru daune care să acopere refacerea integrală a lucrărilor așa cum a fost prevăzut în contract. Ne-au comunicat și ne-au recunoscut practic, că nu au montat hidranți în municipiul Lugoj așa cum era prevăzut în proiect. Adică au montat doar 10 la sută din hidranții prevăzuți pe noua rețea.”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului a mai anunțat și că Primăria Lugoj va face o plângere penală împotriva fostului director executiv al Direcției Tehnice, Cotizo Negruțiu, care a semnat majoritatea situațiilor de lucrări realizate fără să se respecte proiectul tehnic.

leader board 728 x 90 px

„Am discutat cu colegii de la Juridic, să facă o plângere penală împotriva domnului Cotizo Negruțiu. Toate plățile s-au făcut în baza semnăturii dânsului și a colegilor săi, de la Investiții. Colegii de la Contabilitate nu verifică în teren și nu este obligația lor să verifice în teren lucrările. Ei se bazează pe documentele pe care le primesc de la colegii de la Investiții. Majoritatea acestor situații de lucrări au fost semnate de domnul Negruțiu, pentru conformitate cu realitatea, legalitatea și cerințele din contract, astfel că dânsul va răspunde. Lucrurile au fost recunoscute atât de dirigintele de șantier, cât și de antreprenor, de Hidroconstrucția. Lucrările nu au respectat proiectul și au fost decontate alte sume decât cele reale.”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.