Lucrări ample la stațiile de tratare a apei potabile în mai multe localități din Timiș. Investiția Aquatim

conducte apa

Aquatim va construi sau extinde stațiile de tratare a apei potabile pentru alimentarea mai multor localități din Timiș, în urma unei investiții de aproape 30 de milioane de lei. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la Consiliul Județean Timiș. 

Investiția prevede, printre altele, extinderea și modernizarea stației de tratare a apei potabile pentru alimentarea localităților Gottlob și Vizejdia, extinderea celei de la Bobda, pentru Cenei, cât și o nouă stație pentru alimentarea localităților Satchinez, Hodoni și Bărăteaz. În plus, se va extinde și moderniza stația Uivar pentru alimentarea localităților Uivar, Pustiniș și Răuți, cât și extinderea celei care va deservi Checea. În Sânpetru Mare se va construi o nouă stație.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 180 de milioane de euro, derulat de Aquatim, în cadrul căruia CJ Timiș este partener cofinanțator. Monitorizarea investiției va fi efectuată de ADI Apă – Canal Timiș.

leader board 728 x 90 px

Recent, Aquatim a semnat și un contract de lucrări pentru proiectarea și execuția unor stații de tratare a apei în Giulvăz, Mașloc, Liebling, Sacoșu Turcesc și Tormac.

La Giulvăz se va reabilita și extinde sursa subterană de apă și va fi dotată o stație de tratare nouă. De asemenea, la Mașloc va fi reabilitată stația de tratare existentă și va fi asigurată automatizarea acesteia, precum și conectarea la sistemul SCADA. Sursa subterană de apă va fi reabilitată și la Liebling, Sacoșu Turcesc și Tormac. De altfel, la Tormac, urmează, prin acest proiect, să se realizeze și o stație de tratare nouă, cu tehnologii performante și sistem SCADA. Investiția prevede aici și execuția unei conducte de aducțiune cu lungimea de 772 m pentru transportul apei brute de la foraje la noua stație de tratare.