Lucien Hora, prezențe pe podium în Campionatul de Viteză în Coastă! Alți piloți din Timiș participă și ei la etapele de VTM

Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop și-a consumat în 2019 primele trei etape, iar cărășeanul Lucien Hora a fost pe podium la toate. Pe lângă performanța reputatului pilot, și Timișul are doi sportivi care participă la competiția organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv.

La sfârșitul săptămânii trecut a avut loc Trofeul Total la Brașov, iar Hora, la bordul monopostului său Lola, a terminat pe locul 3 în clasamentul Open și la Categoria II, plus locul 1 la clasa D/E2-SS, după timpul total de 4:33,357. După el a fost timișoreanul Bogdan Cuzma, pe locul 4 la Categoria II și Open și primul clasat la E2, cu timpul de 4:39,565 obținut la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO IX. Celălalt timișorean, Alexandru Krepelka – locul 3 la clasa N, locul 14 la Categoria I și locul 34 la Open, după timpul de 5:46,466, obținut cu o Honda Civic. Cuzma și Hora fac parte din echipa CB Rally Vest, alături de debutantul Benea Cărpinișan, iar punctajul lor a fost de primul loc.

În precedentele etape, Hora a mers și mai bine. La Cupa Cheile Grădiștei Total, concurs organizat în mai, Hora fost pe locul 2 la Open și Categoria II și pe locul 1 la clasa D/E2-SS, după un timp de 3:37,201. Cu timpul de 4:00,279, timișoreanul Cuzma a fost pe locul 6 la clasa E2, pe locul 11 la Categoria I și pe locul 19 în clasamentul Open. Krepelka a avut un timp total de 4:31,105, suficient pentru locul 3 la clasa N, locul 16 la Categoria I și locul 44 în clasamentul Open. CB Rally Vest a fost prima în ierarhia pe echipe.

Prima etapă din aprilie a Campionatului de VTM, Trofeul Serus Râșnov, a fost una cu ghinion pentru Cuzma și Krepelka, care nu au terminat concursul. A fost perfectă pentru reșițeanul Hora, care cu timpul de 3:36,565 1, a câștigat Categoria I și clasamentul Open, fiind marele câștigător al etapei inaugurale. Următoarea etapă, a patra din cele nouă ale Campionatului de Viteză în Coastă, va avea loc chiar la Reșița, în perioada 29-30 iunie.