Lucian Voina: „Finanțele țării sunt conduse de habarniști!”

voina lucian

Datoria publică guvernamentală a crescut cu aproape 90 de miliarde de lei față de anul trecut, iar așa-zisa creștere economică se bazează, de fapt, pe împrumuturi. Așa se întâmplă când finanțele țării ajung pe mâna habarniștilor, spune liderul PMP Caraș-Severin.

89,787 de miliarde de lei. Cu atât a crescut datoria publică guvernamentală în anul 2022 faţă de 2021 (de la 577 de miliarde de lei la 667 de miliarde de lei). Acesteia i se adaugă dobânzi plătite la creditele deja antamate de 29,04 miliarde de lei pe întreg parcursul anului trecut, arată Lucian Voina, președintele Partidului Mișcarea Populară Caraș-Severin.

„Vorbim de o sumă totală comparabilă cu majorarea PIB din 2022. Și asta fără a lua în calcul inflația. Practic, economia României – sub conducerea PSD – PNL – UDMR – macină în gol. Aşa-zisa creştere economică se bazează aproape exclusiv pe împrumuturi, iar la orizont, peste toată Europa se zăresc norii grei ai unei crize a datoriilor guvernamentale. Acum ar fi fost momentul pentru responsabilitate fiscală şi politică. Din păcate, câtă vreme finanţele ţării sunt conduse de habarnişti, de tipul Dorel Câciu, nu ne aşteaptă nimic bun.”, completează liderul PMP.

Potrivit calculelor făcute, Guvernul a îndatorat România în 2022 cu 900 de euro pentru fiecare român, mai spune reprezentantul Partidului Mișcarea Populară.

1000x100 (5)