Lucian Mărgineanu, noul director al centrului de producție Continental Automotive Timișoara

director nou continental
explo 1000x200

De la 1 august, Lucian Mărgineanu a preluat poziția de director al fabricii Continental Automotive Timișoara. Aici sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. 

Lucian Mărgineanu este angajat al Continental din 2001. În ultimii opt ani a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe centre de producție Continental, în China și Cehia, iar înainte să revină la Timișoara, Mărgineanu a deținut funcția de director al fabricii din Novi Sad, Serbia.

„Centrul de producție Contiental Automotive din Timișoara s-a dezvoltat constant și organic încă din prima zi de activitate, din anul 2006. Mediul nostru de lucru este unul modern și implică echipamente, tehnologii și soluții avansate. Colegii mei își aduc contribuția zilnic la dezvoltarea industriei automotive, fabricând o gamă largă de produse atât pentru siguranța pasagerilor, cât și pentru a le oferi acestora noi experiențe la volan sau în interiorul mașinii. Produsele noastre sunt furnizate pentru clienți din toată lumea, din rândul constructorilor de automobile. Valorile care stau la baza culturii noastre organizaționale sunt cele care ne definesc și anume: Încrederea, Mentalitatea de învingător, Libertatea de a acționa și Solidaritatea. În acest sens, continuăm să ne mărim echipa, să ne extindem portofoliul, să acționăm în direcția digitalizării și să rămânem conectați la viitorul mobilității care ne aparține.”, a declarat Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Continental Automotive din Timișoara.

Până acum, această poziție a fost ocupată timp de 5 ani de Ralf Luchs. El își va continua activitatea în cadrul companiei.

„Vreau să îi urez mult succes lui Lucian Mărgineanu în activitățile pe care le desfășoară în România, multă energie și pasiunea cu care ne-a obișnuit deja că pune viitorul în mișcare. Ne bucurăm să îl avem alături de noi după o perioadă de timp petrecută în locații Continental din străinătate și suntem convinși de buna colaborare pe care o vom avea cu acesta. De asemenea, predecesorului său îi mulțumesc pentru toată contribuția adusă locației timișorene și îi doresc multe realizări în viitor.”, a transmis Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România și General Manager Continental Automotive România.

La fabrica din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan sau atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice. Fabrica a livrat peste 147 de milioane de componente clienților, în cei peste 15 ani de activitate.

În perioada 1999 – 2021, Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.