Lotul național de karate se pregătește în stațiunea Băile Herculane

antrenament herculane

Timp de o săptămână, în Băile Herculane se desfășoară stagiul național de pregătire al Federației Române de Arte Marțiale, departamentul de karate IKU.

În lot sunt 16 sportivi cărora li s-au alăturat și alți participanți dornici să se pregătească pentru competițiile ce bat la ușă. Se efectuează câte trei antrenamente pe zi, sub coordonarea conf. univ. Adrian Nagel, decanul Facultății de Sport de la Universitatea de Vest din Timișoara, director al departamentului IKU. Karateka vor participa la Reșița, în perioada 1-3 octombrie, la Cupa Europeană și vor reprezenta România la Campionatul European de la Oradea, care se va desfășura în perioada 27-31 octombrie.

sportivi bh 2

leader board 728 x 90 px

De menționat faptul că la această acțiune clubul Sport Star Anina este reprezentat de sportivul Darius Bălan, vicecampion național la kumite juniori. În urma Campionatului Național, el s-a calificat pentru Europeanul din luna octombrie.

Tinerii sportivi care provin de la mai multe cluburi din țară apreciază condițiile foarte bune de antrenament din stațiunea de pe Valea Cernei, dar și posibilitățile de refacere după efort. În după-amiaza de marți întreg lotul și stafful tehnic au făcut o deplasare recreativă pentru vizitarea unor obiective turistice din zonă și o croazieră pe Dunăre.

iku la dunare