Logica unei limbi străine! Elevul Andrei Croitoru, mențiune la Olimpiada de lingvistică din România

Zilele trecute au fost afișate rezultatele pentru Concursul Online de Lingvistică, organizat de Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din București.

La competiție a participat și lugojeanul Andrei Croitoru, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, tânărul reușind să obțină o mențiune.

„A fost una dintre primele olimpiade online, dar și una destul de dificilă, deoarece a cuprins deducerea logicii unei limbi străine. Chiar dacă a avut loc în mediul online, competiția a fost bine organizată, fără să ne confruntăm cu probleme tehnice. Am fost 422 de participanți și sunt bucuros că am obținut o mențiune. Particip încă din clasa a V-a la această olimpiadă, fiindcă este foarte frumoasă”, a declarat Andrei Croitoru.

leader board 728 x 90 px

Concursul Online de Lingvistică 2021 a fost adresat atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu, fiind structurat pe trei secțiuni: A, B și secțiunea Performanță. Elevul lugojean a participat la Secțiunea Exercițiu B a concursului, dedicată elevilor claselor a VII-a și a VIII-a și care a avut o durată de trei ore, constând într-un set de trei probleme. Andrei Croitoru se pregătește în această perioadă pentru participarea la fazele județene ale Olimpiadelor de Matematică, respectiv Fizică.