Atmosferă “încinsă” pe Muntele Semenic

Cele 200 de locuri de cazare de pe Muntele Semenic au fost ocupate integral de Revelion. Pârtiile sunt funcționale, iar stațiunea începe să arate încet, încet ca una din strinătate. Cel puțin, dacă ne referim la gradul ei de ocupare.

Drumul spre Muntele Semenic este deschis circulației, dar astăzi puteți urca numai dacă aveți chef de o zi de mișcare pe pârtie: cu schiurile, snowboardul sau sania. Pârtia de toobing, Goznuța și Idioții sunt deschise. Și mai mult decât atât, instalațiile s-au încins deja pentru că funcționează de când s-a luminat de zi. „Totul este plin, gata cu locurile de cazare! Acestea au fost ocupate încă de săptămâna trecută”, a spus Florin Tudor, administratorul unei pensiuni de pe Muntele Semenic. În plus, proprietarii de hoteluri au pregătit pentru valul turiști mâncăruri alese pentru această noapte și free bar, cu băututră la discreție pentru cei care le-au trecut pragul. Totuși, cea mai mare priză la clienți o au afinata și vinul fiert, după rețetă specială fiecărei pensiuni. În plus, și salvamontiștii sunt la datorie, ca să îi protejeze pe turiștii neatenți. „Au fost mici incidente pe pârtie, însă nimic grav sau ieșit din comun”, a adăugat Florin Tudor.

Jandarmii, pe schiuri
Pentru a evita evenimentele nefericite şi accidentările, jandarmii de la Postul Crivaia, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, şi-au intensificat acţiunile în zonă. Aceştia sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. „Pentru a evita situaţiile nedorite, jandarmii montani cărăşeni sfătuiesc turiştii aflaţi la schi, să respecte regulile de folosire a pârtiilor, precum şi recomandările personalului specializat. În caz de accident, turiştii pot cere ajutorul Jandarmeriei Montane şi Serviciului Salvamont apelând numărul unic de urgenţă 112”, a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.