Locuinţele ridicate fără autorizaţie de construcţie, în atenţia Primăriei Reşiţa

Locuinţele fără autorizaţie de construcţie existente în cartierele reşiţene Câlnic, Ţerovei şi Dealul Crucii au făcut obiectul unei dezbateri ce a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local Reşiţa.

În prezenţa viceprimarului Adrian Dacica, astăzi s-a desfăşurat un „Atelier de lucru pe tema aşezărilor informale care sunt dezvoltate, de obicei, la periferii şi în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor sau caselor lor. Aceste locuinţe nu au autorizaţii de construcţii, iar majoritatea locuintelor sunt improprii. În Reşiţa există trei astfel de aşezări: în zonele Câlnic, Ţerovei şi Dealul Crucii“, informează Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Această întâlnire a fost organizată în contextul proiectului No Man`s Land, în care Primăria Reşiţa este implicată prin Grumpul de Actiune Local, alături de fundaţia PACT, MKBT, DEP Bumbeşti Jiu şi Grupul de de Initiativă Valea Corbului. Scopul discuţiilor a fost acela de a identifica cele mai bune practici pe care primăriile le pot aborda în relaţia cu astfel aşezări
şi comunităţile acestora, precizează reprezentanţii municipalităţii reşiţene.