Locuințe sociale! Autoritățile lugojene plănuiesc să ridice 50 de case moderne pentru persoanele defavorizate

locuinte macheta

Municipalitatea lugojeană și-a propus construcția a 50 de locuințe sociale în cartierul Mondial Bocșei, pentru care va plăti peste zece milioane de lei.

Consilierii lugojeni vor discuta, în ședința din 24 martie, proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate și indicatorii tehnici-economici pentru începerea lucrărilor de construire a unor locuințe sociale, în cartierul Mondial-Bocșei. Conform planului, 30 dintre locuințe sunt prevăzute în regim de parter, iar celelalte 20 au parter plus mansardă. Casele vor fi ridicate pe cinci tronsoane, a câte 10 locuințe fiecare.

Același proiect include și construcția de drumuri de acces, alei, trotuare, spații verzi, rețele de apă și canalizare, iluminat public și locuri de joacă. Primăria Lugoj are în acest moment aproximativ 50 de cereri valabile, care solicită o locuință socială.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Documentația tehnică va fi depusă, împreună cu o cerere de finanțare, în vederea obținerii banilor necesari din Programul Operațional Regional. Valoarea investiției este de 10,2 milioane de lei, iar durata de realizare a investiției este 24 de luni.

publicitate si promovare online banner maxagro