Locuințe există, cereri nu prea sunt! La Lugoj se refac listele și criteriile pentru repartizarea blocurilor ANL

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că la nivelul executivului local s-a decis refacerea listelor pentru închirierea locuințelor din cele două blocuri ANL, aflate în prezent în construcție, cât și din blocurile ANL de pe Panait Cerna, unde există spații locative, disponibile în momentul de față. În același timp vor fi actualizate și condițiile care trebuie îndeplinite de cei care vor să locuiască în blocurile ANL.


„În luna mai, anul viitor, se vor da în folosință 30 de apartamente, cu două camere, din primul bloc care se construiește acum prin programul ANL, pe strada Țesători, în spatele Stadionului Tineretului. Apoi vor urma și apartamentele din cel de-al doilea bloc ce se construiește acolo, tot cu 30 de apartamente. Pentru asta trebuie să pregătim din timp criteriile de acordare a unui apartament, ce vor fi modificate pentru a îndeplini noile prevederi legislative privind cuantumul chiriei. De asemenea, vom reface lista de cereri, care a fost epuizată. Ce nu se schimbă este vârsta, limita rămânând tot la 35 de ani. Apartamentelor noi din cele două blocuri în construcție, cu câte 30 de apartamente fiecare, repartizate pe două scări de 15 apartamente, se vor adăuga și spațiile locative din blocurile ANL 1 și 2 de pe Panait Cerna, unde sunt cinci garsoniere libere”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

La Serviciul Locativ din cadrul Primăriei Lugoj au fost depuse 200 de cereri, dar pentru că unii dintre solicitanți nu mai au vârsta, alții și-au cumpărat deja locuințe, ori au primit moșteniri sau nu mai locuiesc în Lugoj, datele nu mai sunt de actualitate. La cele două blocuri ANL ridicate pe strada Țesători, constructorii au ajuns cu lucrările la nivelul etajului trei, iar în primăvara viitoare este preconizată finalizarea primului bloc.