Locomotivele reintră în circuit! Recrutări masive pentru echipa de fotbal american a Reșiței!

După un sezon în care din lipsa jucătorilor nu s-a prezentat în Campionatul Național de Fotbal American, Reșița Locomotives are planuri mari pentru 2017. Echipa înființată de medicul stomatolog Raul Siladi intenționează să revină în CNFA și organizează ample acțiuni de selecție pe Stadionul Gloria din Reșița.

Recrutările au loc miercurea, iar din octombrie, odată cu începerea noului an universitar, se speră și în atragerea studenților reșițeni către acest sport popular în Statele Unite ale Americii.
„Vom continua cu o serie nouă de recrutări printre studenți. Ne dorim ca și studenții să se alăture echipei noastre și cred că avem șanse mai mari să recrutăm în momentul în care începe anul universitar. Deocamdată, numărul de componenți ai echipei nu ne permite să dăm un răspuns final legat de înscrierea în campionat, dar eu îmi doresc să avem jucători noi cu care să putem să ne înscriem și să facem o figură la fel de frumoasă ca și în anul în care am jucat în CNFA”, a spus Raul Siladi.

Omul care a adus fotbalul american pe malurile Bârzavei speră să formeze la Reșița și o pepinieră pentru echipa de seniori, tocmai pentru a nu mai avea surprize neplăcute, din cauza lipsei de efectiv, care au împiedicat astfel gruparea reșițeană să se înscrie și în 2016 în Campionatul Național de Fotbal American. Doar zece componenți ai echipei au mai activat și în acest an, pentru o echipă din Vârșeț, în liga secundă din Serbia.
„Îmi doresc ca pe viitor să evoluăm ca organizație care să și producă jucători, nu doar să aibă un lot restrâns și să depindem de la un la altul de noi jucători care să ni se alăture. Ne dorim să creștem jucători. De aceea vrem să formă grupe de juniori, să le zic așa, tineri între 15 și 17 ani, care chiar dacă nu vor intra efectiv la antrenamentele cu contact sau la meciuri, să înțeleagă ce înseamnă fotbalul american, ce înseamnă principiile, regulile jocului, să participe poate în competiții de flag (fotbal american fără contact), creând astfel un nucleu care pe viitor să completeze echipa de seniori și cel puțin o parte din ei să joace pentru Reșița Locomotives în campionat”, a mai spus Raul Siladi.

leader board 728 x 90 px

Reșița Locomotives va disputa două meciuri amicale în toamna acestui an, ambele pe Stadionul Gloria din Reșița, prilej de promovare a fotbalului american în rândul tinerilor din municipiul de pe Bârzava, spune Raul Siladi: „Avem deja sigur programate două meciuri amicale la Reșița, unul dintre ele va fi un meci-școală cu echipa campioană, Bucharest Rebels, în 16 octombrie. Un al doilea meci va fi pe 13 noiembrie, cu Mureș Monsters. Mă bucur că am putut găsi înțelegere din partea acestor echipe să jucăm la Reșița. În acest fel, o să putem să facem o și mai bună promovare pentru viitoarele recrutări.”

Raul Siladi a mai precizat că există o diferență mare între ceea ce se joacă în campionatul intern și cel din Serbia, unde reșițenii au avut șansa de a evolua în acest an: „Noi ne-am fi dorit și în 2016 să jucăm în Campionatul Național de Fotbal American. Din păcate, numărul de jucători nu ne-a permis acest lucru. Zece jucători care și-au dorit să nu facă pauză au fost înscriși în lotul echipei din Vârșeț. Am jucat șapte meciuri în campionatul Serbiei, cred că e o diferență ca de la cer la pământ între meciurile disputate de noi în România și cele din Serbia, chiar dacă am jucat în liga a doua. Experiența acumulată de cei care au participat acolo cred că e foarte importantă pentru noi și ce va însemna pentru viitor acest club.”