Localitatea Eftimie Murgu va deveni, peste noapte, „comuna veselă” a județului Caraș-Severin! Zeci de case vor fi zugrăvite în cadrul proiectului „Color the Village”!

Asociația „Acasă în Banat” dă startul pentru înscrierea voluntarilor în proiectul „Color the Village/Colorează Satul”, desfășurat în comuna Eftimie Murgu. Evenimentul reprezintă atât un prilej de distracție în nuanțe vii pigmentate, cât și un adevărat festival al faptelor bune.

Între 20 și 22 iunie, timp de 3 de zile, toți cei implicați vor zugrăvi cel puțin 30 de case din localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Proiectul va coopta atât voluntari, cât și locuitorii comunei, proprietari ai caselor și oameni din administrația locală pentru a zugravi fațadele caselor din sat.

Evenimentul este organizat sub forma unui festival, un adevărat festival al faptelor bune! Ne vom aduna din toate colțurile țării și, alături de oamenii din sat, vom interveni pentru renovarea fațadelor acestor case. Scopul este să ajutăm această localitate să devină o destinație importantă pe harta turistică a României”, a declarat președintele asociației „Acasă în Banat”, Radu Trifan.

Pentru a se înscrie, voluntarii trebuie să intre pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro și să completeze formularul de înscriere. Va fi posibilă participarea în toate cele trei zile sau, la alegere, în oricare dintre cele trei zile. De asemenea, se vor putea înscrie și echipe formate din angajații aceleiași companii sau instituții.

Participanții înscriși nu vor plăti nicio taxă, însă sunt rugați să transmită o confirmare și să vină la eveniment pregătiți cu echipament de protecție și câteva unelte cu care vor lucra: pensule, bidinele, șpaclu, ciocane etc. Pentru cazare, pe lângă pensiunile din zonă, vor fi asigurate și câteva locuri gratuite la localnici, iar, pentru cei care vor veni cu cortul, va fi pus la dispoziție un loc de camping amenajat în Cheile Rudăriei. De asemenea, toți voluntarii înregistrați vor avea masa asigurată gratuit pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Pe lângă programul de renovare propriu-zis, vor avea loc și ateliere pentru copii, foc de tabără, excursii ghidate la mori și la obiectivele din împrejurimi, momente artistice, precum și alte surprize.

Evenimentul „Color the Village” este unic în România și este organizat de Asociația Acasă în Banat în parteneriat cu Primăria Eftimie Murgu

Sursa foto: jurnalul.antena3.ro