Liviu Almăşan, despre tandemul liberal de la Oraviţa: „Lucrurile în primărie trebuie să funcţioneze! Am susţinut candidazul PNL pentru ca lucrurile să înceapă să se mişte”

Dintr-o administrație publică locală cu primar și viceprimar de Stânga în 2016, Primăria Oravița schimbă macazul în 2020. Cu edil reales pe listele PSD, dar care și-a exprimat dorința de a trece în sânul familiei liberale, orașul de pe Valea Carașului se pare că are și un viceprimar de Dreapta, Nicolae Cotârlă bucurându-se în acest sens nu doar de susținerea colegilor PNL, ci și de cea a aleșilor locali ai Pro România, colaborarea dintre cele două partide având un singur scop: bunăstarea orăviţenilor.

Deși bizar pentru unii ca varianta PNL-ului să aibă susținerea consilierilor partidului condus de Victor Ponta, Liviu Almășan, reprezentantul formațiunii, a dat de înțeles că această decizie a fost luată după câteva discuții pe care colegii săi le-au purtat cu edilul-șef în exercițiul, totul pentru binele cetățenilor și o bună funcționare a lucrurilor în cadrul UAT-ului.

În ciuda faptului că social-democrații au avut câteva întrevederi cu aleșii locali Pro România pentru susținerea profesorului Marțian Lepa la funcția de viceprimar, cu ocazia ședinței extraordinare de la finele săptămânii trecute, Nicolae Cotârlă – PNL – a obținut 9 voturi spre deosebire de președintele interimar al PSD Oravița, cel care a bifat doar 8 voturi. Legat de cum au reușit liberalii să-i convingă pe cei de la Pro România în vederea acordării votului de încredere variantei liberale, omul de afaceri Liviu Almășan a explicat pentru expressdebanat.ro:

„Nu știu dacă domnul primar a trecut la PNL sau nu, dar, cu ocazia ultimei discuții purtate cu unul din consilierii noștri, acesta a insistat să susținem candidatul PNL la funcția de viceprimar. Noi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze în Primăria Oravița, am hotărât să-i acordăm această șansă, să susținem candidatul PNL-ului. În primărie nu funcționează nimic. Știți bine că am rămas datori cu ratele la Bursa de Valori București, un împrumut luat acum mulți ani și atunci trebuia să facem cumva să rezolvăm această situație. M-am consultat cu colegii mei și am încercat să-l susținem pe candidatul liberal, în primul rând, conform dorințelor cetățenilor și a primarului. Lucrurile în primărie trebuie să funcționeze. Am susținut candidatul PNL pentru ca lucrurile să înceapă să se miște”.