Literatura. Arie protejată | Zeci de autori vin la Timișoara, la Festivalul Internațional de Literatură

festivalul international de literatura de la timisoara
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Ana Blandiana, Florin Lăzărescu, Ion Mureșan sau Radu Vancu sunt printre autorii români invitați să participe la ediția din acest a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. 

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara este la cea de-a 12-a ediție și va avea loc între 25 și 28 octombrie. Deschiderea va avea loc în 25 octombrie, la ora 18, în Sala barocă a Muzeului Național de Artă. Vor fi prezenți, într-o dezbatere moderată de Marina Constantinescu, scriitorii Ana Blandiana, Ion Mureșan, Attila Balasz,
Cătălina Bălan, Mihnea Bâlici și Henriette Kemenes.

În cea de-a doua zi a festivalului, publicul este invitat, tot de la ora 18, la o întâlnire cu patru tineri autori germani originari din România – Alexandru Bulucz, Mara-Daria Cojocaru, Ilinca Florian și Nadine Schneider -, întâlnire organizată sub genericul „Românii vor înțelege despre ce e vorba”.

Ziua a treia este dedicată scriitorilor Sjón (Islanda), Christian Kracht (Elveția), Tatiana Țîbuleac (R. Moldova) și Hila Blum (Israel), iar în cea de-a patra zi de festival, de la ora 17, Sala barocă a Muzeului de Artă găzduiește un dialog între istoricul Armand Goșu și scriitoarea Vesna Goldsworthy (Marea Britanie): „Cum a schimbat războiul din Ucraina Europa”. Seara este dedicată muzicii și poeziei, de la ora 20, în Clubul D’arc, cu Radu Vancu, Andrei Mocuța, Alina Purcaru, Anna Nikvul (Serbia), Ales Mustar (Slovenia), Viorica Răduță, Emilian Galaicu Păun (R. Moldova), Denisa Comănescu, un cristian, iar invitați speciali sunt Ilie Stepan și Horia Crișovan.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

„Noutatea acestei ediții va fi întâlnirea scriitorilor participanți cu liceenii. Suntem convinși că întâlnirile cu scriitorii vor fi formatoare pentru elevi. Scriitorii se vor întâlni cu elevi în liceele timișorene. De asemenea, FILTM se va desfășura și la Lugoj, Jimbolia și Sânnicolaul Mare. Fiecare ediție este în sine un motiv de a continua acest festival de literatură care adună împreună scriitori și public într-o adevărată simbioză.”, au transmis organizatorii, Fundația Politehnica Timișoara, cu sprijinul CJ Timiș, Traduki și ProHelvetia.

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

untitled design set 970x90 px