Liderul Pro România, scos din scena politică!

almasan liviu
untitled design set 970x90 px

Curtea de Apel Timișoara a confirmat printr-o sentință în primă instanță incompatibilitatea în care s-a aflat președintele Pro România Oravița, consilier local în perioada în care firmele sale au executat lucrări pentru Primăria Oravița sau spitalul din oraș.

Liviu Almășan a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate anul trecut, în vară, după ce a stabilit că, în perioada 2016-2020, două firme în cadrul cărora acesta deținea calitatea de asociat au încasat bani publici proveniți de la bugetul local. Aproape 990.000 de lei ar fi plătit Primăria Oravița în perioada amintită către societățile consilierului local la Oravița.

Politicianul orăvițean, care este și în prezent consilier local, a atacat decizia inspectorilor de integritate în instanță. Curtea de Apel Timișoara i-a respins însă acțiunea formulată împotriva ANI. Mai are o singură cale de atac. Dacă și instanța supremă va confirma incompatibilitatea, Almășan își va pierde mandatul de ales local și, cel puțin o vreme, va fi obligat să stea departe de vreo funcție publică.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/