Liderii CJ Timiș, investitori imobiliari. Vezi cât au câștigat în ultimul an

alin nica, alexandru proteasa si cristian mos

Cele mai recente declarații de avere postate de site-ul Consiliului Județean Timiș arată că președintele instituției și vicepreședintele liberal impresionează prin numărul de terenuri și case pe care le au în posesie. 

Alin Nica, președintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, deține 7 terenuri intravilane la Dudeștii Noi și Dumbrăvița, alte 7 agricole la Dudeștii Noi, toate dobândite între anii 2006-2020. Are trei case de locuit (două la Dudești, una la Dumbrăvița) și un apartament în Timișoara cumpărat în primul an de mandat, 2021. Și două mașini.

Alin Nica presedinte CJT

Alin Nica își continuă mandatul de președinte la CJT până în toamnă

La capitolul venituri, Alin Nica a încasat anul trecut, potrivit declarației de avere, 225.669 lei. Lunar, înseamnă aproximativ 211.000 lei. Banii provin din indemnizațiile încasate în calitate de președinte al CJ Timiș și de membru a Consiliului Național de Integritate. Acestor sume li se adaugă 33.716 euro – bani de care a beneficiat fiind membru al Comitetului European al Regiunilor (cheltuieli de deplasare, sume forfetare, remunerații de ședință). Alin Nica mai adaugă și cei 3.653 de lei obținuți pentru arendarea unui teren agricol.

Nica are și bani puși deoparte în conturi sau depozite bancare, în lei și euro, și a acordat împrumuturi către două persoane fizice: Paula-Lavinia Belin (25.000 euro) și Raimond-Ovidiu Rusu (145.000 lei și 21.000 euro), primarul comunei Becicherecu Mic, fratele lui Cristian Rusu, fondatorul Casa Rusu, candidat independent la Primăria Dumbrăvița în alegerile din 9 iunie.

Proteasa și darul de botez

Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, are 5 terenuri intravilane (Moșnița Veche, Groși, Urseni) și două agricole (Moșnița Veche). Are o casă de locuit în Moșnița Veche a cărei construcție a început-o în timpul mandatului și declară un apartament deținut de soție în Cluj Napoca.

alexandru proteasa vicepresedinte cjt

Alexandru Proteasa nu se regăsește și în viitoarea garnitură de consilieri județeni ai Timișului

Singurele venituri pe care Proteasa le declară sunt cele obținute din salariul de vicepreședinte al CJT: 188.392 lei (15.699 lei/lună).

În ultimul an, o obținut aproximativ 88.000 de euro din vânzarea unui teren intravilan către Lidl România. La botezul fiului său, Proteasa declară că darurile au fost în valoare de 6.800 euro.

Moș și bogățiile lui

La capitolul avere, Cristian Moș, vicepreședintele USR al CJ Timiș, candidat independent la Primăria Timișoara în 9 iunie, se prezintă mai modest. Are totuși și el bogăția lui.

cristian mos candidat independent la primaria timisoara

Cristian Moș a obținut 1.002 voturi la alegerile locale din 9 iunie

Cristian Moș locuiește în Dumbrăvița, unde are o casă și terenul aferent. Are două mașini și a câștigat, în 2023, 188.964 din indemnizația de vicepreședinte (15.747 lei/lună).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/