Licitații relansate pentru mai multe investiții, după ce Primăria Timișoara a crescut suma de bani oferită

Cum nu s-a înscris nimeni la prima licitație din cauza sumei de bani prea mică oferită, Primăria Timișoara a majorat valorile pentru câteva obiective de investiții și a relansat procedurile de achiziție. „Vrem să fim siguri că alocăm suficienți bani pentru ca să se prezinte la licitațiile primăriei cât mai mulți proiectanți”, a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara anunță că mai multe obiective de investiții au fost actualizate sau sunt în curs de actualizare, iar licitațiile pentru achiziția publică a serviciilor de execuție și proiectare au fost relansate.

În zona de construcții, știm deja din toate șantierele pe care le avem în derulare, că la nivel național și european vedem o creștere a costurilor pentru materiale: de la țevi, la fier, la beton. Valorile sunt în creștere continuă. O parte mare a creșterii a fost cauzată de explozia prețurilor la energie, care s-a reverberat pe întregul lanț de producție industrială, iar războiul a avut un alt impact, deoarece, de exemplu, mulți furnizori de materiale și componente sunt exportatori ucraineni. Deci a perturbat activitatea lor comercială, lucru care ne afectează indirect. Când vine vorba de serviciile de proiectare, facem schimbările necesare pentru a atinge pe mai multe proiecte prețuri care se apropie de cele reale din piață. Vrem să fim siguri că alocăm suficienți bani pentru ca să se prezinte la licitațiile primăriei cât mai mulți proiectanți”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit Primăriei Timișoara, licitațiile unde devizele estimative au fost actualizate pentru a reflecta realitatea din piață sunt: proiectarea Traseului Revoluției din 1989 în Timișoara, de la 195.000 lei, la 666.000 lei, fără TVA; proiectarea pentru modernizarea cartierului Dacia, de la 504.000 lei, la 1,17 milioane lei, fără TVA; reabilitarea termică a blocului de pe str. Arieș, nr. 20, de la 2,4 milioane lei, la 3,1 milioane lei, fără TVA; reabilitarea termică a blocului de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10A, de la 1,4 milioane lei, la 1,9 milioane lei, fără TVA și reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, de la 4,9 milioane lei, la 6,4 milioane lei, fără TVA.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/