Licitație reluată pentru reparații și consolidări la Bastion. Suma a crescut cu un milion de lei

249397454 384372296605787 9067918629570892950 n
promovare online Timisoara Casa Auto

Consiliul Județean Timiș a relansat licitația pentru reparațiile și consolidările necesare la corpul E al Bastionului Theresia. Cum prima procedură a fost anulată pentru că nu s-a înscris nicio firmă, acum suma a crescut cu un milion de lei.

Proiectul de reparații vizează curtea fostei cetăți, care apoi va fi transformată în spațiu expozițional. Suma pe care CJ Timiș o pune la bătaie este de 3,2 milioane de lei, după ce inițial a oferit 2,2 milioane de lei.

„Corpul E al complexului imobiliar Bastionul Theresia Timișoara a fost dat în administrare Muzeului Național al Banatului Timișoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. Pentru valorificarea spațiilor, este necesar a fi efectuate reparații de anvergură, care, potrivit devizului general sunt în cuantum de 3.254.199,42 lei, TVA inclus. Proiectul tehnic întocmit de administrator a fost avizat favorabil în Comisia Tehnico-Economică a Consiliului Județean Timiș”, aflăm din documentele ce însoțesc licitația.

Lucrările sunt necesare, spun autoritățile județene, pentru ca Timișoara să beneficieze de un spațiu propice pentru expoziții, mai ales anul viitor, când orașul este Capitală Europeană a Culturii.

promovare banner maxagro

La Bastion ar urma implementat și un proiect de amenajare și dotare a sălii multifuncționale din vechea cetate, pentru care CJ Timiș așteaptă bani de la Ministerul Culturii, în cardul finanțării programului TM2023.

 

publicitate tmc 640