Licitația pentru reabilitarea Pasarelei Gelu, anulată din nou 

pasarela gelu 3

Nici a doua oară nu a fost cu noroc! Nicio firmă nu s-a înscris la a doua licitație pentru reabilitarea Pasarelei Gelu din Timișoara.

Deși Primăria Timișora a oferit 10,7 milioane de lei, niciun constructor nu a fost interesat de contract. Licitația a fost anulată automat de sistemul de achiziții publice.

„Lucrările aferente obiectului contractului cuprind execuția: rampelor de acces, a căii pe pasarelă, a trotuarelor și pistelor de biciclete, relocare provizorie rețele și definitivă la intradosul noii suprastructuri, modificare traseu conductă de gaz, iluminat public și arhitectural, canalizare pluvială, canalizație tehnică, amenajare zone verzi”, se arată în documentele licitației.

Autoritățile locale sperau să primească finanțare prin programul „Anghel Saligny” pentru acest obiectiv, însă cererea le-a fost respinsă.

Pasarela Gelu are peste 70 de ani vechime și nu a fost reabilitată niciodată. Dalele sunt sparte, balustradele ruginite și structura prezintă crăpături. Din 2019 se promite o modernizare a pasarelei ce deservește zona Dâmbovița – Iosefin, însă autoritățile nu par să fie în stare să organizeze o licitație care să atragă constructori.

celtic transilvania 1000x100px

pasarela gelu 2

pasarela gelu

Sursa foto: facebook.com/Camelia Mirela Photography, Timișoara – oraș european