Licitația pentru o parcare din Timișoara, amânată. Nu s-au putut deschide documentele

parcare supraetajata

Licitația pentru proiectarea unei parcări multinivel în zona Buziașului din Timișoara a fost amânată. Firmele interesate au susținut că nu pot deschide documentele tehnice aferente și au cerut prelungirea termenului de depunere a ofertelor.

La licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate a parcării multinivel antreprenorii se puteau înscrie până în 15 noiembrie. Numai că, potrivit site-ului de achiziții publice, proiectanții nu au avut acces la date.

„Vă rugăm să reatransmiteți fișierele tip PDF semnate electronic Tema de proiectare și Caiet de sarcini, deoarece duppă decriptare acestea nu pot fi deshise, având dimensiunea de 0 Kb. De asemenea, vă rugăm sp dispuneți decalarea termenului limită de depunere a ofertelor cu un număr de zile suficient pentru analizarea noilor informații”, aflăm din erata cerută de ofertanți.

Reprezentanții Primăriei Timișoara le-au răspuns. Susțin că documentele sunt în regulă, dar au fost de acord să prelungească termenul.

„Am verificat documentele încărcate, semnate electronic și care au extensia p7m, acestea nu sunt corupte. La solicitarea ofertantului economic de a decala termennul de depunere a ofertelor vă comunicăm că autoritatea contractantă a fost de acord cu prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 22.11.22”, au răspuns responsabilii locali.

Contractul are o valoare de 200.000 de lei. Trebuie stabilite detaliile tehnice pentru o parcare pe 2 etaje și cu minimum 300 de locuri.

„Serviciile de proiectare pentru realizare SF vor urmări: realizare parcare multinivel pentru autoturisme până la 3,5 tone. Amenajarea accesului și racordarea la rețeaua stradală existentă conform normativelor în vigoare; reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane adiacente (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi a parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, descongestionând circulația, crearea de noi spații verzi; intervenții menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei”, aflăm din caietul de sarcini, pe care noi am reușit să îl deschidem la lansarea licitației.