Se luptă pentru titlul de „Colegiu Bănăţean”!

Lucrările de reabilitare realizate în şcolile din Moldova Nouă, dar şi cele care urmează să înceapă în oraş au, în momentul de faţă, o ţintă sigură. Conducerea vrea să transforme unitatea de învăţământ într-un colegiu.

Toate eforturile de reabilitare şi modernizare a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din localitate au fost şi sunt necesare pentru obţinerea candidaturii pentru Colegiu Bănăţean, spun reprezentanţii instituţiei. „Vrem să ne depunem dosarul şi să obţinem candidatura pentru Colegiu Bănăţean. Asta ar implica în primul rând infrastructura, adică ceea ce facem noi. Apoi numărul de elevi. Trebuie să deţinem cel puţin numărul de 1860 de elevi pentru că, la ora actuală, suntem cea mai mare instituţie din judeţ, dar bineînţeles şi rezultate. Dacă menţinem nivelul acesta, eu zic că vom putea face schimbarea fără probleme”, a precizat Dumitru Vlad, directorul liceului din Moldova Nouă.

CITEŞTE ŞI: FOTO: 7 MILIARDE DE LEI, PENTRU ȘCOLI!

Pentru a face acest mare pas, conducerea este de părere că ar fi destule avantaje. „Am avea şanse să devenim colegiu dacă creştem puţin la bacalaureat, pentru că până acum ne-a încurcat puţin tehnologicul. La cele trei specializări liceale am luat locul întâi pe judeţ, la promovabilitate, însă la gimnaziu am obţinut un loc foarte bun, printre primii cinci, la evaluarea naţională. În ceea ce priveşte bacalaureatul, la tehnologic am luat locul doi, la teoretic locul întâi pe judeţ, dar cu un procent foarte mic. Fiind un liceu mixt, şi teoretic, şi tehnologic, când am intrat în competiţie, am ajuns pe locul 12 pe licee”, a explicat Dumitru Vlad.

Singura problemă o reprezintă intrarea în bacalaureat a elevilor de la tehnologic, însă, potrivit directorului, situaţia s-ar putea schimba din toamnă, cu introducerea profesionalelor. „Vom ajunge cum am fost pe vremuri şi părerea mea este că sigur va fi mai bine, pentru că cei care vor să facă liceu să îl facă aşa cum trebuie, iar cei care nu, să facă o meserie şi să înveţe ca lumea”, a adăugat acesta.

Salariile, date la timp angajaţilor

La capitolele „cadre didactice” şi „salarizare” instituţia de învăţământ nu are probleme, în condiţiile în care alte şcoli nu pot spune acelaşi lucru. La ora actuală, liceul beneficiază de prea mulţi angajaţi şi au fost achitate toate salariile. Şi acest aspect poate folosi în ,,lupta” pentru titlu.

Noi ne-am făcut o sumă şi avem 44 de miliarde de lei pentru salarii, banii noştri. Dacă îi împart la numărul de angajaţi, doar ultimele trei zile din an nu am bani să le dau. Prin măsuri de eliminare a unor oameni care duc la pierdere de nişte bani, se poate rezolva problema, însă vom vedea”, a concluzionat directorul Dumitru Vlad.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/